Films die je zullen doen watertanden

Wie eindejaarsfeesten zegt, zegt meteen ook lekkernijen en feesten. Ben je na alle verrukkelijke maaltijden nog steeds niet voldaan, of wil je je minder alleen voelen met je ‘foodbaby’? Dan heeft Proximus Pickx voor jou speciaal enkele films geselecteerd met eten in de hoofdrol.

Ratatouille

"Iedereen kan koken!", zegt Auguste Gusteau, de chef-kok die Remy inspireert om een getalenteerde kok te worden, ondanks dat hij... een rat is. Een onwaarschijnlijke speling van het lot brengt hem van zijn boerderij en rattenclan naar de stad Parijs en de chique keuken van een groot restaurant. Dankzij de onhandige kokshulp Alfredo Linguini zal Remy zijn liefde voor het koken en de verscheidenheid aan smaken kunnen verkennen. Een ontroerende film die ons eraan herinnert om in onze dromen te geloven en laat zien dat voedsel meer dan alleen lekker is.

Julie & Julia

1948. Julia, een Amerikaanse die in Parijs woont, is gepassioneerd door de Franse keuken. Ze volgt cursussen die van haar een getalenteerde kok maken en besluit een boek te schrijven over alle technieken die ze geleerd heeft. Zo wordt ze de ware pionier van de Franse keuken in de Verenigde Staten.
 
2002. Julie, 30 jaar oud, voelt zich verloren in het leven. Om uit die donkere fase te komen, stelt ze zichzelf een vreemde uitdaging: in 365 dagen tijd wil ze 524 recepten uit Julia's boek creëren. Ze vertelt over haar avonturen op een blog met als doel om eindelijk zin te geven aan haar leven. Een aangrijpende film die het lot van twee totaal onbekende vrouwen verbindt, die uiteindelijk zoveel van elkaar zullen leren.

The Platform

Deze angstaanjagende en dystopische film vertelt het verhaal van een man die opgesloten wordt in een gevangenis die uit meerdere verdiepingen bestaat, met een gat in het midden waar dagelijks een platform doorheen gaat. Bovenaan staat er nog een volwaardig feestmaal op, maar met elke daling wordt dat minder en minder. De hoogste niveaus krijgen alles en de laagste niveaus kunnen soms alleen de borden aflikken. Solidariteit is ver zoek, want de gevangen zijn tot alles in staat om hun maag te kunnen vullen.

Charlie and the Chocolate Factory

Een chocolade rivier, eetbare bomen en magische kauwgom: de wereld van Willy Wonka zit vol met lekkernijen! De verbazingwekkende chocolatier besluit in zijn chocoladerepen 5 gouden tickets te verstoppen, waarmee vijf gelukkige winnaars op bezoek mogen komen in zijn fabriek. Charlie, een jongen uit een arme familie, ontdekt samen met vier andere kinderen deze verbazingwekkende, smakelijke, maar soms ook angstaanjagende wereld.

The Founder

Volg het waargebeurde verhaal van hoe Ray Kroc in de jaren vijftig de worstellende zakenmannen Mac en Dick McDonald uit Illinois ontmoette. De broers stampten een welbekende hamburgertent uit de grond in Zuid-Californië, maar raakten al snel bedolven onder het werk. Kroc was onder de indruk van het snelle systeem van de broers om het voedsel te maken en zag het potentieel van de franchise. Hij manoeuvreert zich al snel in een positie om het bedrijf uit hun handen te kunnen trekken en een miljoenenbusiness te creëren.

Top