'Uncensored': de carrière van Elton John

Muziek | Wanneer je al sinds 1967 meedraait aan de top van de muziekindustrie, mag er al eens een terugblik op je leven gemaakt worden. Daarom trok presentator Graham Norton naar het Zuiden van Frankrijk, om Elton John te interviewen in zijn villa aan de Côte d’Azur. ‘Elton John: Uncensored’ schenkt je een blik in het leven van de internationale superster.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

In zijn lange carrière heeft Elton John maar liefst 30 albums gemaakt en verkocht hij meer dan 300 miljoen platen. Het is dus niet raar dat hij een van de best verkopende artiesten aller tijden is. Daarnaast won hij meerdere awards, waaronder Grammy’s, Oscars, Golden Globes en Disney Legends. Een uiterst succesvolle loopbaan, die in 2019 werd vervoegd door de biopic ‘Rocketman’.
 
Het is de Ierse televisie- en radiopresentator Graham Norton die naar Elton Johns riante villa in Zuid-Frankrijk trekt, om met hem te praten over de ups en downs van zijn waanzinnige leven. De twee zaten al eerder samen voor de camera tijdens de ‘Graham Norton Show’ en zijn dus lang geen vreemden meer voor elkaar. Het duo praat openlijk over zijn kindertijd, zijn eerste stappen in de muziekwereld en zijn creatieve hoogtepunten, maar ook over zijn persoonlijke dieptepunten.

Keerzijde
 
Wereldwijd eist een hoge tol. Elton John maakte heel wat mooie dingen mee in zijn leven, maar zag ook de keerzijde van de medaille. De flamboyante muzikant worstelde bijvoorbeeld met een drank- en drugsverslaving. Ondertussen is hij 30 jaar nuchter en een voorbeeld voor mensen die ook willen afkicken van hun destructieve gewoontes. De artiest maakt geen geheim van zijn woelige verleden, en ook in ‘Elton John: Uncensored’: geeft hij zich (figuurlijk) bloot.

Bekijk ‘Elton John: Uncensored’ vanavond om 22u50 op Eén. 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top