Dit team maakt al indruk: we zullen rekening moeten houden met deze Nets

Sport | Het is nog maar het begin van het seizoen, maar één team maakt al indruk door zijn niveau: de Nets van Durant en Irving. Twee supersterren die zeer goed omringd zijn en zich laten gelden op het veld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is een ploeg die veel vragen opriep voor het begin van het seizoen. Zou Kevin Durant na meer dan een jaar niet gespeeld te hebben, terugkeren op hetzelfde niveau? Gaat het partnerschap met Kyrie Irving werken? Wat kunnen we verwachten van de nieuwe coach, Steve Nash? Zouden geruchten over transfers de prestaties beïnvloeden?
 
Hoewel het nog te vroeg is om die vragen te beantwoorden, hebben de eerste paar wedstrijden enkele goede dingen laten zien. Enkele zeer goede dingen zelfs voor de Nets, een team dat de competitie kan opschudden.
 
Durant is onweerstaanbaar
 
Op zijn 32 jaar maakte Kevin Durant zijn comeback aan het begin van het seizoen na een achillespeesblessure te hebben opgelopen in de finale van 2019. Anderhalf jaar bleef de MVP van 2014 weg van het veld, dus was de grote vraag of hij bij zijn terugkomst hetzelfde niveau zou kunnen neerzetten.
 
Nauwelijks één week na de start van de competitie is de conclusie eenvoudig: het beest is terug. De vleugel scoorde 25 punten in 29 minuten in de openingsoverwinning tegen zijn vorige team, Golden State, waarmee Durant twee NBA-titels won. Een paar dagen later scoorde hij 29 punten met 4 rebounds en 3 assists in de overwinning tegen de angstaanjagende Celtics. Hij deed het allemaal zo simpel lijken.
 
En als de voormalige Thunder-speler eens een dag zou willen rusten, kan coach Steve Nash altijd rekenen op de andere ster van het team: Kyrie Irving. De point guard levert eveneens de ene topprestatie na de andere af.
 
We zouden al bijna vergeten om talenten als LeVert, Dinwiddie en Harris te noemen.
 
Een uitmuntende aanval en een sterke verdediging
 
Terwijl de aanvallende talenten van de Nets nooit in twijfel werden getrokken, was het de verdediging van de New Yorkers die meer vragen opriep. Maar ook op dat vlak hebben ze de concurrentie enkel schrik aangejaagd. Tegen de Warriors en Celtics beperkten de mannen van Steve Nash hun tegenstanders tot 99 en 95 punten. Curry, Tatum, Brown, Oubre... ze hebben zich allemaal mispakt aan de verdediging van Brooklyn.
 
Het moet gezegd worden dat het niet makkelijk is wanneer Jarret Allen je de weg verspert en Joe Harris op je verdedigt. Een agressieve verdediging is het doel van Steve Nash voor dit seizoen. Dat is waar het team de afgelopen weken aan heeft gewerkt, zoals Joe Harris bevestigt. Het doel zal zijn om klaar te zijn voor de play-offs, waar het niveau nog wat hogr ligt.
Alles lijkt goed te gaan met de Nets. We zullen moeten afwachten hoe ze reageren op een nederlaag. Maar daarvoor zal de tegenstander heel sterk moeten zijn op een moment dat de Nets net een mindere dag hebben.  
 
Ondertussen stuurde Irving en Durants bende alleszins een duidelijk bericht naar de ander teams in de competitie.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top