Laat de adrenaline pompen met een speciale Sylvester Stallone-selectie in de VOD catalogus

Films | Sylvester Stallone is een icoon. Ontelbare Stallone-rollen staan in het collectieve geheugen gegrift, zozeer zelfs dat zijn naam alleen al onlosmakelijk verbonden is met talloze herkenbare actiescènes. Van ‘Rocky’ tot ‘Rambo’ liet de Amerikaanse acteur zijn spierballen rollen en speelde hij met zijn unieke gezichtsuitdrukkingen. Zijn films lopen steevast over van de adrenaline en testosteron, maar zijn personages hebben tegelijk vaak een verborgen gevoeligheid. Zin om een aantal klassieke titels nog eens boven te halen? Proximus Pickx presenteert een selectie van de beste Stallone-films in de VOD catalogus.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Rocky

Dit is de rol die de acteercarrière van Stallone in 1976 echt lanceerde. Hij speelde Rocky Balboa, een tweederangsbokser in de jaren 70. Die laatste vecht af en toe voor weinig geld en incasseert schulden voor een woekeraar. Op een dag, tijdens het World Heavyweight Championship, raakt een bokser geblesseerd. Rocky wordt aangeboden om hem te vervangen. Hij zal uit de schaduw en voor het voetlicht treden, en het opnemen tegen een ongeslagen kampioen die denkt dat hij korte metten met Rocky kan maken. Maar de kracht van Rocky verrast iedereen…

Met die eerste Rocky-film hield het niet op. De film bracht een heuse franchise voort, met zes andere films die later  nog de avonturen van de bokser in beeld brachten.

‘Rocky’ 1 tot en met 5 zijn beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Rambo

Dit is het andere iconische personage waarmee Stallone onlosmakelijk verbonden is. John Rambo is een ‘American hero’ van de oorlog in Vietnam. Maar zijn terugkeer naar het burgerleven verloopt niet zonder problemen. Zonder houvast vervalt hij in landloperij en wordt hij (onschuldig) in de gevangenis gegooid. Hij komt in opstand en weet naar een afgelegen gebied in de bergen te ontsnappen. De politie zet de achtervolging in: het begin van een echte klopjacht

‘Rambo: First Blood’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Rambo II

Na het succes van het eerste deel uit 1982 nam Stallone de rol van Rambo drie jaar later terug op voor een vervolgfilm, ‘Rambo: First Blood Part II’. Dit keer wordt de voormalige soldaat vrijgelaten uit de gevangenis voor een gevaarlijke missie: bewijs terugbrengen voor de gevangenhouding van Amerikaanse soldaten in Vietnam, een terrein dat hij goed kent. Eenmaal in Vietnam aangekomen negeert Rambo bevelen, bevrijdt hij een gevangere en wordt hij door zijn laffe commandant alleen achtergelaten in de jungle. Rambo wordt met de krijgsgevangen aan zijn lot overgelaten, maar vecht voor zijn leven en bereidt een wraakactie voor.

Na deze sequel werden nog eens drie andere Rambo-films uitgebracht.

‘Rambo: First Blood Part II’ en ‘Rambo III’ zijn beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Staying Alive

In 1983 neemt Stallone plaats achter de camera, in de plaats van voor de lens, om een film te maken die volledig contrasteert met zijn gebruikelijke stijl. ‘Staying Alive’ is het vervolg op ‘Saturday Night Fever’, dat zes jaar eerder werd uitgebracht, met John Travolta als Tony Manero. De danser wil een Broadway-ster worden, maar ondertussen werkt hij als ober in een nachtclub en geeft hij danslessen. Op een dag sluit zijn partner zich aan bij een gerenommeerde dansgroep. Voor Manero is dit de uitgelezen kans om zijn droom waar te maken. Stallone speelt alleen maar een bijrol in de film en legt zich liever toe op de regie.

‘Staying Alive’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Lock Up

Frank Leone (Sylvester Stallone) is een modelgevangene. Kort voordat aan zijn (lichte) straf een einde komt, wordt hij zonder uitleg overgebracht naar een zeer streng beveiligde gevangenis. De directeur is niemand minder dan Warden Drumgoole, een man die ooit door Leone in een andere gevangenis werd vernederd doordat die laatste wist te ontsnappen. De corrupte gevangenisdirecteur, vervuld met haatgevoelens, is vastbesloten wraak te nemen en al zijn sadisme op de overgeplaatste gevangene los te laten.

‘Lock Up’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Cliffhanger

Na een reeks box office-flops maakte Stallone zijn comeback met deze thriller in 1993. Het verhaal speelt zich af in de Rocky Mountains, hoewel de film is opgenomen in de Italiaanse Dolomieten. Stallone speelt in ‘Cliffhanger’ een bergbeklimmer-redder die de taak krijgt om de overlevenden van een op grote hoogte neergestort vliegtuig in veiligheid te brengen. Tegenover hem speelt John Lithgow op indrukwekkende wijze de slechterik-van-dienst. Deze thriller staat bekend om zijn vele spannende actiescènes op angstaanjagende hoogtes in de bergen. Een film die niet valt aan te bevelen voor kijkers met hoogtevrees…

‘Cliffhanger’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Rocky Balboa

In 2006, precies dertig jaar na de release van de allereerste ‘Rocky’, trok Stallone zijn bokshandschoenen opnieuw aan. Rocky Balboa heeft de boksring achter zich gelaten om een vredig leven te leiden. Hij runt een restaurant en bezoekt regelmatig het graf van zijn vrouw Adrian. De huidige bokskampioen is een lompe en weinig populaire vechter. De promotors zijn op zoek naar een nieuwe tegenstander. Aanvankelijk aarzelend, accepteert Rocky het gevecht. Maar hij zal hard moeten trainen om weer op zijn oude niveau te komen.

‘Rocky Balboa’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Escape Plan

Sylvester Stallone keert in deze spannende film terug naar de gevangeniswereld. Ditmaal geeft hij gestalte aan Ray Breslin, een ingenieur die gespecialiseerd is in het ontwerp van ultraveilige gevangenissen. De man test zelf de effectiviteit van zijn ontwerpen en laat zich opsluiten in allerlei instellingen. Een particulier bedrijf biedt hem aan om een nieuw type penitentiaire inrichting te testen. Breslin laat zich gevangenzetten, maar de operatie verloopt niet zoals gepland. De ‘Prince of Escape’ realiseert zich pas te laat dat hij in feite het slachtoffer is geworden van een complot om hem voor altijd te laten verdwijnen.

‘Escape Plan’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Backtrace

MacDonald is de enige overlevende van een mislukte overval. Door ene ernstige hoofdwonde verliest hij zijn geheugen en kan de buit van 20 miljoen dollar niet worden teruggevonden. MacDonald wordt gearresteerd en in een psychiatrische inrichting geplaatst. Zeven jaar later biedt een nieuwe patiënt genaamd Lucas hem een plan aan: ontsnappen en MacDonald een experimenteel serum geven om zijn geheugen te herstellen, om zo de locatie van de buit terug te vinden. Eenmaal ze op vrije voeten zijn, werkt de behandeling en gaan de twee mannen met hun handlangers op zoek naar de schat. Ze worden echter op de hielen gezeten door een lokale speurder, detective Skyes (Sylvester Stallone).

‘Backtrace’ is beschikbaar in de VOD catalogus van Proximus. Naar de VOD catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top