De Deense profspeler Anders Vejrgang brak afgelopen weekend het record van de meest opeenvolgende overwinningen in FUT Champions. Het jonge wonderkind behaalde een reeks van 300 overwinningen in 10 competitieweken.

Er zijn sommige dingen die je zelden ziet in je leven. Het record waar we het hier over hebben is er zeker een van. Elk weekend tonen de beste FIFA-spelers van over de hele wereld hun talent in het speltype FUT Champions. De modus geeft hen de kans om helemaal volgens hun eigen visie en keuzes een team van profs samen te stellen, waarbij ze spelerskaarten verzamelen uit packs. Tijdens elk weekend wordt de spelers gevraagd om 30 wedstrijden te spelen en zoveel mogelijk te winnen. Met elke overwinning verhoogt de kwaliteit van de beloningen die de spelers in het weekend krijgen.

Het is niet ongewoon om tweets te zien van professionele spelers die trots zijn op een clean sheet van 30 overwinningen en 0 nederlagen tijdens een weekend. Het is een exploot voor velen, een gemak voor een paar zeer getalenteerde spelers. Een van die talenten komt uit Denemarken en speelt voor RB Leipzig: Anders Vejrgang.

Het genie van de controller bracht het record van opeenvolgende overwinningen op 300 overwinningen en geen enkele nederlaag in 10 competitieweken. Een perfecte run, dus. Zo doet hij beter dan de vorige recordhouder, Shellzz van Manchester City, die in dezelfde periode 298 overwinningen had behaald. En passant deelde hij ook een sneer uit aan de haters die hem in diskrediet probeerden te brengen. Een paar weken geleden dook er namelijk een video op waarin de speler een penalty moest incasseren. De video kwam in werkelijkheid uit een competitie, en dus staat de stunt van de speler niet ter discussie.

Het is moeilijk om zo’n prestatie in woorden uit te drukken, zeker als je weet dat FUT Champions het wekelijkse competitieve evenement is voor de topspelers van elke server. Bovendien is Anders maar 14 jaar oud. En zijn gekke race is nog niet voorbij. Anders heeft nog een paar weken om een mooi aantal overwinningen toe te voegen aan het record. Op die manier doet hij de kansen van zijn tegenstanders om dat record te verbreken onmogelijk lijken.

Helaas zal hij, gezien zijn jonge leeftijd, nog een paar jaar moeten wachten om te hopen op een kwalificatie voor een grote competitie zoals de Global Series. Niemand twijfelt eraan dat het wonderkind zijn talenten zal tonen aan de professionele spelers van over de hele wereld, eenmaal hij de leeftijdsgrens heeft bereikt.

Copyright afbeelding: RB Leipzig