Antwerp – Oostende: topduel in de Euromillions Basket League

Sport | Het is de topaffiche van het weekend in de Euromillions Basket League: het duel tussen de twee leiders van groep A in de League. De Antwerpse Giants ontvangen vrijdagavond Filou Oostende. Het spektakel zou ook op de afspraak moeten zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Voor Oostende werd de laatste match van het jaar 2020, tegen Mechelen, uitgesteld wegens corona bij de regerende kampioen. Antwerp bekampte de Kangoeroes van Mechelen al begin dit jaar.
 
Antwerp ziet point-guard vertrekken
 
Het nieuws van de maand bij Antwerp: de exit van point-guard Kenneth Smith. Hij vervoegde de Giants begin dit seizoen, komende van Charleroi, maar de Amerikaan verliet Antwerpen medio december al.
 
In overeenstemming met de club vertrok Smith, die bij de B-ploegen van de Lakers en de Pistons in de G-League gespeeld heeft, naar de Franse club Limoges. Zijn vertrek lijkt de troepen van Christophe Beghin niet uit het lood geslagen te hebben: zij blijven sindsdien ongeslagen in het kampioenschap.
 
Oostende moet opletten voor de valkuil
 
In december werden de Oostendenaren in eigen huis verrast door Bergen. Maar ze spoelden de nederlaag door met een overwinning tegen Charleroi. Desalniettemin zeiden die van Oostende 2020 vaarwel met een nederlaag. In de Champions League kwamen de kustjongens tekort tegen Brindisi.
 
De twee teams hebben dus een ander vormpeil, maar beiden willen hun tegenstander maar al te graag te grazen nemen. Oostende en Antwerp treffen elkaar een week later opnieuw, voor een revanchematch. Als corona het toestaat.
 
Volg deze wedstrijd op vrijdag 8 januari rechtsreeks vanaf 20u30 op Proximus Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top