Na het kerstdis: dit serveren onze Vlaamse televisiezenders op tweede kerstdag

Films | De kerstdagen zitten er stilaan op. We hopen bij Proximus Pickx dat je de voorbije dagen alsnog, weliswaar in beperkte kring, op een leuke manier wist te spenderen. Ben je de kalkoenen en de fondue of gourmet nu stilaan beu? Dan geven wij je alvast wat televisietips voor tweede kerst.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Merci voor de muziek kerstspecial (Eén)

Vorig jaar werd ‘Merci voor de muziek’ een mooi succes op Eén. Acht afleveringen lang trokken Bart Peeters en Nora Gharib door Vlaanderen om mensen met muziek te troosten, te helpen, te bedanken en ook voor de gek te houden. In 2019 werd er aangekondigd dat er een tweede seizoen zou komen dit jaar. Corona stak echter een stokje voor een volledige reeks. Maar met de nodige veiligheidsmaatregelen is een kerstspecial wel in orde gekomen. Voor de gelegenheid ruilen Bart en Nora de loft van de eerste reeks in voor een feeërieke kerstlocatie, met een virtuoze liveband en een hele hoop artiesten. 

Kijk naar ‘Merci voor de muziek kerstspecial’ op zaterdag 26 december om 20u50 op Eén.

Allemaal Familie (VTM)

Na alle gekende kerstfilms is het op tweede kerst bij VTM tijd voor Vlaamse comedy. In 2017 kwam de film ‘Allemaal Familie’ uit van de hand van Dries Vos. Hij strikte namen als Steve Geerts, Nathalie Meskens, Bill Barberis en Bob De Moor voor zijn prent. In ‘Allemaal Familie’ volgen we Bob en Greta die veertig jaar getrouwd zijn en kunnen terugkijken op een rijkgevuld leven. Ze zijn trots op hun twee zonen Steve en Carl, de ene is regisseur, de andere chef-kok. Steves vrouw Billie schreef net een bestseller en wil samen met haar man aan kinderen beginnen. Schoonzoon Rik, dierenverzorger in de zoo, probeert samen met zijn kinderen de draad weer op te pikken na het overlijden van zijn vrouw. Ter gelegenheid van de huwelijksverjaardag vertrekt de voltallige familie op weekend. Voor Bob en Greta is dit het ideale moment om hun nieuwe plannen aan te kondigen, maar deze slaan in als een bom.

Kijk op tweede kerstdag naar ‘Allemaal Familie’ op VTM vanaf 21u50.

Charlie and The Chocolate Factory (VIER)

Bij VIER kiezen ze op 26 december voor een klassieker onder de familiefilms, met name ‘Charlie and The Chocolate Factory’. Charlie is een arm jongetje dat in de schaduw van een grote chocoladefabriek woont. De excentrieke eigenaar van de fabriek, Willy Wonka, heeft al lang geen contact meer met zijn eigen familie. Daarom organiseert hij een wereldwijde wedstrijd om een erfgenaam te zoeken. Vijf gelukkige kinderen, onder wie Charlie, vinden een gouden wikkel om de chocoladerepen van Wonka en winnen daarmee een rondleiding door de legendarische snoepfabriek, waar al in tijden geen enkele buitenstaander is geweest. Ben je fan van de acteur Johnny Depp? Dan moet je zeker kijken naar ‘Charlie and The Chocolate Factory’, waar hij op onnavolgbare wijze de rol van Willy Wonka vertolkt.

Kijk op VIER naar ‘Charlie and The Chocolate Factory’ op 26 december vanaf 20u25.

Belgisch competitievoetbal

Ben je echter al het serie- en filmgeweld beu na de voorbije kerstdagen en mag het wat actiever zijn? Dan kan je bij Eleven Sports terecht voor de nodige portie voetbal. Zo volgt de Belgische Jupiler Pro League sinds enige tijd het Britse idee van Boxing Day, waarbij er gevoetbald wordt op tweede kerstdag. Zo zullen er voor speeldag 19 zaterdag vijf wedstrijden plaatsvinden. Het gaat hierbij om Club Brugge – Eupen (14u), Zulte Waregem – Cercle Brugge (16u15), KV Kortrijk – KAA Gent (18u30), OH Leuven – KV Oostende (18u30) en Standard – STVV (20u45).

Geen abonnement op Eleven Sports, te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx? Dan kan je vanaf 23u15 op VIER voor de verslagen van alle wedstrijden terecht bij het programma ‘Sports Late Night’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top