De derby van Manchester is de grote affiche in de halve finales van de League Cup

Sport | De stad Manchester zal al zeker een finalist hebben in de League Cup. Manchester United en Manchester City wisten de kwartfinales te overleven en ze treffen elkaar in de halve finales. De andere halve finale is een Londense derby met de partij tussen Tottenham en Brentford.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Manchester City bewees na de 1-4-zege bij Arsenal, zonder Kevin De Bruyne, dat het klaar is om voor de vierde keer op rij met de trofee aan de haal te gaan. De troepen van Pep Guardiola zouden zo mede-recordhouder kunnen worden met Liverpool. Beiden wonnen deze competitie dan al acht keer.

Dan moeten ze echter voorbij grote rivaal Man Utd geraken. De Mancunians hadden het niet onder de markt bij Everton, maar de Uruguayaanse spits Edinson Cavani zorgde voor de verlossende treffer, Anthony Martial klaarde nadien de klus. De jongens van Ole Gunnar Solskjaer zullen City geen vrijgeleide geven naar de finale op Wembley en willen voor het eerst sinds 2017 nog eens met deze prijs gaan lopen.

De Spurs moeten opletten voor de kleine broer

Tottenham wist de EFL Cup al niet meer te winnen sinds 2008. Door te winnen bij Stoke City (1-3) kwamen José Mourinho & co alvast een stapje dichter bij een nieuwe trofee. Tottenham wist deze beker al vijf keer te winnen in zijn clubgeschiedenis. De Spurs zijn goed aan het seizoen begonnen en presteren naar behoren in alle competities. In januari komt de FA Cup er echter nog bij en het zeer drukke programma kan wel roet in het eten gooien.

Er zal wellicht wat rotatie nodig zijn, misschien zelfs tegen Brentford. De Engelse tweedeklasser mag echter niet onderschat worden. De club vecht al jaren voor promotie naar de Premier League en wist in deze campagne met Southampton, West Bromwich Albion, Fulham en Newcastle al vier clubs uit de Premier League uit te schakelen. Tottenham is gewaarschuwd, want ze wonnen eerder al op het veld van Southampton en WBA. Brentford wil geschiedenis schrijven en aan motivatie is er alvast geen gebrek.

Door het drukke programma worden de halve finales in één wedstrijd afgewerkt.

Dinsdag 5/1
Tottenham - Brentford (live op Eleven Sports 1 om 20h45)

Woensdag 6/1
Machester United - Manchester City (live op Eleven Sports 3 om 20h45)

Volg de EFL Cup on Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports Option van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top