Dit zijn de meest originele kerstcadeaus die je in films ziet

Films |
Eén van de leukste momenten van Kerstmis is het openmaken van de cadeautjes. Omdat je ongetwijfeld nog even moet wachten tot je het inpakpapier van jouw geschenkjes mag openscheuren, zochten we voor de gelegenheid een aantal films op waarin kerstcadeautjes worden gegeven. Er is voor ieder wat wils!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een cd van Joni Mitchell in 'Love Actually'

Karen (Emma Thompson) is een huismoeder die de neiging heeft zichzelf weg te cijferen door iedereen te willen helpen. Op een avond, als Kerstmis nadert, ontdekt ze een mysterieuze juwelendoos die haar man Harry (Alan Rickman) heeft meegebracht. Verrukt wacht ze op de opening van de cadeautjes. Op eerste kerstdag krijgt Karen van haar man echter een soortgelijke doos met een cd van Joni Mitchell. Karen realiseert zich dat haar man het juweel voor iemand anders kocht en barst in haar kamer in tranen uit. De ketting was eigenlijk bedoeld voor Harry's secretaresse, wiens avances hij niet kan weerstaan...

De Talkboy en de tortelduif in 'Home Alone 2: Lost in New York'

De Talkboy, een audiocassettespeler die Kevin McCallister (Macaulay Culkin) ontving in 'Home Alone 2: Lost in New York', bleek zo populair dat het speelgoedmerk Tiger Electronics een werkende versie uitbracht. Het bleek een groot commercieel succes, omdat alle jonge tienerfans van Kevin ook hun Talkboy wilden, zodat ze de stemmen van de mensen om hen heen konden opnemen en gebruiken.
 
Ook opmerkelijk is het kerstcadeau dat de duiven-mevrouw (Brenda Fricker) krijgt van Kevin: een plastic tortelduif. Je zou denken dat een vrouw die al zoveel duiven heeft geen vogel meer kan zien, maar ze neemt het geschenk van Kevin met veel dank aan. Daarom zetten we dit cadeautje ook op de lijst!

De onzichtbaarheidsmantel uit 'Harry Potter and the Sorcerer's Stone'

In de Harry Potter-films zijn al genoeg bijzondere voorwerpen te vinden, maar ééntje steekt er met kop en schouders bovenuit: de onzichtbaarheidsmantel die Harry anoniem ontving tijdens zijn eerste jaar op Zweinstein. Later komt Harry te weten dat de mantel eigenlijk meer een erfstuk is dan een echt geschenk, omdat het kostbare object ooit van zijn vader James was. Destijds wist de jonge tovenaar nog niet hoe nuttig de mantel voor hem zou zijn voor de rest van zijn avonturen.
 

De Red Ryder BB-gun in 'A Christmas Story'

'A Christmas Story' wordt in de Verenigde Staten beschouwd als dé ultieme kerstfilm. Veel Amerikanen vinden dat deze film meer dan ooit de kerstsfeer belichaamt. Toegegeven, tegenwoordig is het moeilijk voor te stellen dat kijkers ontroerd raken wanneer de 9-jarige hoofdrolspeler Ralphie eindelijk het geschenk van zijn dromen ontvangt, namelijk een speelgoedgeweer. De film gaat vooral over een van de mooiste emoties die een kind kan meemaken: blijdschap wanneer je een cadeautje ontvangt dat je altijd al had willen hebben.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top