Tijdens een speciale stream won Gotaga een showmatch op Counter-Strike tegen Neymar en zijn vrienden van Furia. De Braziliaanse voetballer werd ondersteund door een zeer getalenteerd team.

Het resultaat van de wedstrijd zou zeker anders zijn geweest als die op een voetbalveld was doorgegaan, maar het is op CSGO dat de teams van Gotaga en Neymar elkaar afgelopen maandagavond tegenkwamen tijdens een stream die de community meer dan normaal had gehypet. En als je de deelnemers ziet, begrijp je snel waarom er zo veel over deze stream werd gepraat.

Neymar had in zijn team spelers van Furia samengebracht. Voor degenen die nog twijfels hadden, dit is een mooi bewijs van de band tussen Furia en Neymar, die beweert dicht bij sommige leden van de organisatie te staan. Gotaga, van zijn kant, sprong niet zuinig om met de beschikbare middelen. Hij riep versterkingen op uit het team van Vitality, met apEX, kapitein Shox en het jonge wonderkind ZywOo. Geen slecht team, als je het ons vraagt.

De wedstrijd zou normaal gezien maar één manche tellen, maar we wisten al langer dat Neymar niet graag verliest. In een gemoedelijk sfeertje en na de overwinning van de Fransen zetten de twee ploegen de tellers op nul voor een revanche die (opnieuw) in het voordeel van onze buren uitdraaide. Beide teams breidden de avond uit rond een virtuele pokertafel. De streamingavond, die alleen bedoeld was om de mensen te vermaken, bereikte zijn doel door bijna 200.000 fans samen te brengen op de verschillende kanalen van de deelnemers. Het evenement gaf ons ook een paar leuke momenten, zoals Neymar’s vreugde na zijn kill op ‘s werelds beste speler met een mes. Een aantal ronden later stond het wel 1-1.

Dit is opnieuw een mooi voorbeeld dat er steeds meer raakpunten zijn tussen sport- en esportspersoonlijkheden naarmate het esportsecosysteem zich verder ontwikkelt.

Copyright afbeelding: Neymar Jr.