Zes topfilms om de feestdagen in coronatijden op te leuken

De eindejaarsfeesten staan voor de deur, en dat betekent traditioneel lekker knus met het gezin en/of vrienden aan de feesttafel zitten. Helaas zijn die taferelen dit jaar niet mogelijk: er moet in heel beperkte kring gevierd worden. Proximus Pickx warmt je hartje op met deze zes topfilms.

The Pursuit of Happyness (2006)

Beginnen doen we met dit waargebeurde verhaal waar Will Smith de rol van Chris Gardner vertolkt, een verkoper bij wie niets lijkt te lukken. Verlaten door zijn vrouw en alleen verantwoordelijk voor de opvoeding van zijn vijfjarige zoon, vindt Chris maar geen stabiele baan en komen ze op straat te leven. Maar hoe groot de tegenslagen ook mogen zijn, Chris geeft niet op in zijn zoektocht naar een beter leven. Daarbij neemt hij een risico door een onbetaalde opleiding te volgen, eentje die vervolgens goed zal uitdraaien.

Midnight In Paris (2011)

Owen Wilson speelt Gil, een schrijver die met zijn verloofde in Parijs is voor zaken. Gil wordt verliefd op de stad, maar kampt tegelijk met moeilijkheden om zijn boek af te werken. Maar wanneer hij na middernacht in een aparte buurt van Parijs belandt en al zijn helden uit de jaren ’20 ontmoet, verandert zijn wereld en zijn visie op zijn boek. Een film die je alle pittoreske, romantische, gezellige en nostalgische buurten van de lichtstad leert kennen.

Baywatch (2017)

Zon, zee, strand en knappe redders. Meer is er niet nodig om deze film te verkopen, toch? Zac Efron, Dwayn ‘The Rock’ Johnson, Priyanka Chopra en Alexandra Daddario geven het beste van zichzelf in de spetterende film. De remake van de populaire serie uit de jaren ’90 laat je wegdromen van het strand én de rode redders die elke dag de zeeheld uithangen.
 

Wedding Crashers (2005)

Bradley Cooper acteerde in het begin van zijn filmcarrière naast Owen Wilson, Christopher Walken en Vince Vaughn: een mooie start! De twee hoofdpersonages van deze film hebben de gewoonte om mee te feesten op het huwelijk van onbekenden om vrouwen te ontmoeten, tot ze worden meegetroond op een familieweekend. Cooper speelt de doorgedraaide en agressieve vriend van één van de vrouwen waar het hoofdpersonage een oogje op heeft. Cooper zelf vond het “verfrissend” dat hij eens de slechterik mocht spelen in de plaats van de romanticus.

Inside Out (2015)

Ook een animatiefilm mag niet ontbreken in dit lijstje. De Disney-film 'Inside Out' laat ons zien dat het altijd mogelijk is om gelukkig te zijn, zelfs wanneer de vooruitzichten maar somber zijn. In Inside Out worden de emoties van het meisje Riley gevolgd. De emoties Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet worden hierin verpersoonlijkt. Beetje per beetje leren de emoties samenwerken met elkaar, in plaats van constant ruzie te maken. De emoties Plezier en Verdriet moeten er samen voor zorgen dat Riley leert om te gaan met haar nieuwe leven. Inside Out won in 2016 de Oscar voor Beste Animatiefilm.

Silver Linings Playbook (2012)

Eindigen doen we met de romcom 'Silver Linings Playbook' en met het explosieve duo Bradley Cooper en Jennifer Lawrence. Die laatste pakte zelfs de Oscar voor Beste Actrice dankzij haar rol in deze film. Cooper vertolkt de rol van Pat Solitano, die zijn leven weer op de rails probeert te krijgen nadat hij een psychiatrisch ziekenhuis heeft mogen verlaten. Zo wil hij ook zijn oude liefde voor hem terugwinnen, maar net dan ontmoet hij Tiffany…

Films

Bekijk alles
Top