Wat je vanavond niet mag missen op televisie

Nu we kerstavond niet met de hele familie samen zullen mogen vieren, kan de televisie soelaas bieden. De Vlaamse televisiezenders hebben heel wat in petto om kerstavond alsnog gezellig, leuk en soms een tikkeltje grappig te maken. Proximus Pickx zocht voor je uit welke films en programma’s je zeker niet mag missen!

 

Musical ’14-18’

Voor dit muzikaal schouwspel keren we terug naar de Eerste Wereldoorlog. Jan Laenens, Kamiel Laenens, Fons De Rudder en Albert De Smet vechten onder leiding van sergeant Dedecker aan het front tegen de Duitsers. Wanneer een generaal Dedecker en zijn manschappen een speciale missie geeft, moeten Jan, Fons en Albert hun afscheidsbrief schrijven voor het geval ze de missie niet overleven. 

De avonturen van Jan, Kamiel en co zorgen voor spanningen. De oorlog blijft maar duren en onder andere Kamiel wordt het allemaal even te veel. Door verschillende zaken wordt hij ter dood veroordeeld voor dessertie. Bovendien wordt de musical naast actiescènes vol oorlogsperikelen gevoed met liefdesverhalen en familierelaties. Zullen alle soldaten op 11 november 1918 kunnen terugkeren naar hun geliefden en families? 

Meer weten over de musical? Lees dan hier waarom je op kerstavond Home Alone beter inruilt voor het schouwspel 14-18!

Bekijk het schouwspel op kerstavond op VIER omstreeks 20:35.

 

Kerst met 11 miljoen

Eén, VTM, VIER, La Une en RTL-TVI slaan de handen in elkaar voor een uniek liveprogramma om een warme boodschap van hoop, licht en verbondenheid te brengen. Hooverphonic, Axelle Red, Lous and The Yakuza, Jasper Steverlinck & Typh Barrow en Scala zorgen voor de muziek. Clouseau treedt op en brengt een exclusief nummer met The Voice Belgique-winnares Charles. Mannen, vrouwen en jongeren die in volle coronacrisis het land draaiende hebben gehouden of zich voor anderen hebben ingezet brengen inspirerende getuigenissen. Ook wordt een ingetogen herdenkingsmoment gehouden voor de vele mensen die we het voorbije jaar aan corona verloren. Danira Boukhriss Terkessidis neemt de presentatie voor Eén voor haar rekening. Op VIER zal James Cook presenteren, op VTM is de presentatie in handen van Cathérine Moerkerke.

Kerst met 11 miljoen is vanaf 18:10 te bekijken op de deelnemende zenders.

Home Alone

Wie kerstavond zegt, zegt Home Alone. Ook dit jaar zal VTM de verwachtingen inlossen en de eerste film over de McCallisters terug uitzenden. De McCallisters hebben een reis geboekt naar Frankrijk, waar ze Kerstmis zullen vieren. Tijdens de vlucht breekt Kate opeens het angstzweet uit: ze is iets vergeten, maar wat? Het blijkt haar achtjarige zoontje Kevin te zijn. De jongen vindt het helemaal niet akelig in het grote huis. Hij heeft er immers altijd van gedroomd om alleen thuis te zijn. Terwijl Kate al het mogelijke doet om een vlucht naar de Verenigde Staten te bemachtigen, beleeft Kevin de tijd van zijn leven.

Home Alone wordt vanaf 20:35 uitgezonden op VTM.

 

Chateau Meiland: kerst met de familie Meiland

Tijdens hun vakantie laat de gekende familie Meiland zich onderdompelen in de Zweedse cultuur. Ze proberen zelf Zweedse gehaktballetjes te bakken, proeven tijdens de borrel kaviaar uit een tube en gaan op bezoek bij het traditionele nomadenvolk de Sami. Vervolgens mogen ze overnachten in een oude trekkershut zonder enig comfort; dus zonder elektriciteit, stromend water of centrale verwarming.

De special van Chateau Meiland is omstreeks 20:35 te zien op Vijf.

Every Christmas has a story

Kate is een populaire journaliste en verslaggeefster. Tijdens een live-uitzending geeft ze toe dat ze Kerstmis haat, met als gevolg dat haar baas haar naar een speciaal resort stuurt waar je kerst leert waarderen. Wanneer Kate verneemt dat haar collega en ex-vriend Jack haar zal vergezellen, kijkt ze nog meer op tegen de uitstap.

Bekijk deze kerstfilm op VTM2 vanaf 20:45

Top