Dit kijkvoer moet je gezien hebben in het kerstweekend

Na een kerstavond en kerstdag vol lekkernijen en gezelligheid in onze bubbel, ploffen we maar al te graag eens in de zetel om te genieten van een goeie film. Proximus Pickx zocht voor je uit welke films het kerstweekend te bieden heeft.

 

Vrijdag: Captain Underpants: The First Epic Movie

De meeste superhelden zien eruit alsof ze in hun ondergoed rondvliegen. Captain Underpants, de creatie van jongens George en Harold, heeft echt alleen ondergoed aan. Ze penden zijn avonturen neer in een zelfgemaakt stripalbum. Wanneer ze op het matje geroepen worden bij hun schooldirecteur, die wonderwel lijkt op hun verzonnen superheld, hypnotiseren ze hem. Nu kunnen ze de directeur wanneer ze maar willen veranderen in Captain Underpants! Animatiestudio DreamWorks maakte deze vrolijke familiefilm op basis van het gelijknamige kinderboek van Dav Pilkey.
 
‘Captain Underpants: The First Epic Movie’ is beschikbaar in de VOD van Proximus.

Vrijdag: Happy Feet 2

Liefhebbers van een familiefilm kunnen vrijdagavond ook terecht bij VIER voor de film ‘Happy Feet 2’. Erik, de zoon van Mumble, heeft in een wereld vol met zang en dans zijn eigen 'ding' nog niet ontdekt. Wanneer de keizerpinguïns door een enorme ijsberg worden afgesloten van de buitenwereld, moeten de grote en kleine bewoners van Antarctica samenwerken om hen te redden en vindt Erik eindelijk zijn eigen 'groove'.

'Happy Feet 2' wordt vrijdagavond uitgezonden op VIER, omstreeks 19u35

Zaterdag: Urbanus, De Vuilnisheld

Eén brengt zaterdag nog eens een Vlaamse comedy naar het scherm. Een schimmige Rus laat al het afval van het land in Tollembeek storten. De inwoners hebben geen bezwaar omdat ze hiervoor betaald worden in goud. Urbanus verzet zich tegen het plan van de volwassenen. Dan verdwijnt Jef Patat met al het goud en het dorp ligt onder een dikke laag afval. Urbanus komt met de kinderen in opstand en neemt de macht over.

'Urbanus, De Vuilnisheld' is zaterdagavond te zien op Eén omstreeks 21u40.

Zaterdag: Charlie and the Chocolate Factory

Ook op zaterdag kan je op VIER terecht voor een familiefilm. Charlie is een arm jongetje dat in de schaduw van een grote chocoladefabriek woont. De excentrieke eigenaar van de fabriek, Willy Wonka, heeft al lang geen contact meer met zijn eigen familie. Daarom organiseert hij een wereldwijde wedstrijd om een erfgenaam te zoeken. Vijf gelukkige kinderen, onder wie Charlie, vinden een gouden wikkel om de chocoladerepen van Wonka en winnen daarmee een rondleiding door de legendarische snoepfabriek, waar al in tijden geen enkele buitenstaander is geweest.

'Charlie and the Chocolate Factory' wordt zaterdag om 20u25 uitgezonden op VIER.

Zondag: Beauty & the Beast

Wie liever gaat zitten voor een fantasy-musicalfilm, kan zondagavond terecht op VTM voor de Beauty& the Beast. Een prins wordt door zijn slechte gedrag door een heks in een beest veranderd. Om weer een mens te worden, moet hij de ware liefde vinden. De mooie, onafhankelijke Belle valt door omstandigheden in handen van het Beest en wordt vervolgens door hem gevangengehouden in zijn kasteel. Ondanks haar angsten, raakt Belle bevriend met het betoverde personeel en leert ze verder kijken dan de afschuwelijke buitenkant van het Beest. Zo leert ze de charmante en vriendelijke prins kennen die hij werkelijk is.

Stem om 20u35 af op VTM om te kijken naar de film 'Beauty& the Beast'.

Top