Deze beroemdheden zullen nog lang worden herinnerd (deel 1)

Muziek | Heel wat artiesten hebben ons dit jaar verlaten. Proximus Pickx heeft besloten een eerbetoon te brengen aan deze beroemdheden die een onuitwisbare stempel hebben gedrukt en die we niet snel zullen vergeten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Eddie Van Halen

Gitarist en oprichter van de legendarische hardrockband die zijn naam draagt. Eddie Van Halen stierf op 6 oktober na een lange strijd tegen kanker op 65-jarige leeftijd. Een hardrockfiguur uit de jaren 80 en populair geworden dankzij de hit 'Jump', waarvan wereldwijd miljoenen exemplaren werden verkocht. De groep Van Halen werd opgericht in Pasadena, nabij Los Angeles, door Eddie en zijn oudere broer Alex, samen met zanger David Lee Roth.

Hij zag het levenslicht in Amsterdam, maar groeide op in de Verenigde Staten. Eddie Van Halen werd beschouwd als een virtuoze gitarist. Hij onderscheidde zich vooral door een legendarische gitaarsolo op het nummer 'Beat It' van Michael Jackson in 1983.

Johny Voners

In 2020 moesten we ook Johny Voners laten gaan. De acteur overleed na een strijd tegen kanker op 74-jarige leeftijd. Voners was in Vlaanderen een zeer gewaardeerd acteur, die bij het grote publiek vooral bekend werd dankzij zijn rol als Xavier Waterslaeghers in de iconische reeks ‘F.C. De Kampioenen’.

Op 25 december is er een kerstspecial van de serie en dat is een eerbetoon aan de overleden acteur. Voners was echter zoveel meer dan enkel Xavier Waterslaeghers. Grote troeven waren zijn komische talent en zijn wendbare mimiek. Voners hield van Frans chanson en zong Charles Aznavour.

Chadwick Boseman

De acteur werd wereldberoemd dankzij zijn rol als 'Black Panther', waarmee hij de eerste Afro-Amerikaanse superheld ooit werd. Boseman overleed op amper 43-jarige leeftijd aan de gevolgen van darmkanker. De acteur had er nooit over gecommuniceerd, nadat in 2016 de diagnose werd vastgesteld. In 2020 verslechterde zijn situatie en complicaties leidden tot zijn overlijden.

Voor zijn dood was de acteur nog in een paar films verschenen. In ‘Ma Rainey's Black Bottom', zijn nieuwste speelfilm, speelde de acteur een kunstenaar die zich weigert neer te leggen bij racisme.

Kirk Douglas

"To the world he was a legend." In februari kondigde Michael Douglas de dood van zijn vader Kirk aan. Hij werd 103 jaar. Kirk Douglas was een belangrijke figuur in de Amerikaanse cinema en een van de meest populaire acteurs ter wereld in de jaren vijftig en zestig. Naast zijn prachtige carrière als acteur, met name in 'Spartacus', 'The Vikings' en ‘Paths of Glory', had Douglas meerdere carrières. Zo was hij ook worstelaar.

Sean Connery

Tot slot was er het overlijden van Sean Connery. De Schotse acteur werd 90 jaar. Connery was een bijzonder grote naam in de filmwereld en hij maakte furore als James Bond. Hij vertolkte tussen 1962 en 1983 zevenmaal de rol van 007 en vandaag de dag staat hij nog steeds te boek als de beste James Bond ooit.

Connery maakte ook furore in films als ‘Indiana Jones’ en ‘The Untouchables’ en voor zijn werk kreeg hij gedurende zijn carrière tal van awards. De laatste jaren was het stil geworden rondom de acteur, die al een tijdje met zijn gezondheid sukkelde.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top