Anderlecht zoekt naar zijn Holzhauser

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht en Beerschot zorgen nog voor een topper op de laatste speeldag van 2020. Op het Kiel werd het onlangs 2-1 voor Beerschot en Anderlecht aast op revanche. Bij de Brusselaars zullen ze dan vooral op Lukas Nmecha moeten hopen, want niemand anders is beslissend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Anderlecht zou graag een speler met de statistieken van Raphael Holzhauser in zijn kern hebben. De Oostenrijker was in de Jupiler Pro League tot op heden goed voor 11 doelpunten en 9 assists in 16 wedstrijden. Dat zijn indrukwekkende cijfers. Bij Anderlecht hebben ze geen draaischijf rondlopen die dergelijke cijfers kan voorleggen.

Vincent Kompany zoekt nog altijd naar een 'nummer 10' die Anderlecht bij de hand kan nemen. Dit seizoen probeerde de trainer van Anderlecht al vier spelers uit op die positie.

Vlap valt door de mand

Michel Vlap kent een rotseizoen. De Nederlander mocht zeven keer opdraven, maar scoorde niet één goal en leverde ook niet één assist. Hij kan nog steeds niet overtuigen en Kompany is het geloof in hem stilaan kwijt. Percy Tau kreeg al de nodige lof, maar de Zuid-Afrikaan kan de ploeg ook niet bij de hand nemen. Tau scoorde weliswaar 4 keer in 13 wedstrijden, maar leverde niet één assist. Bovendien scoorde hij tegen STVV, KV Kortrijk, KV Oostende en Oud-Heverlee Leuven. In de topduels tegen Club Brugge, AA Gent, Royal Antwerp FC en Sporting Charleroi kon hij zich niet doorzetten.

Veelbelovende Verschaeren

Tegen Charleroi probeerde Kompany Antoine Colassin eens achter Lukas Nmecha uit. Het is een positie die de jonge Colassin zou moeten liggen, maar zijn invalbeurt was geen groot succes. De beste optie was tot op heden Yari Verschaeren. De Rode Duivel werd dit seizoen vooral op de flank geposteerd, maar tegen Zulte Waregem en KRC Genk kreeg hij een kans in de as van het veld. De negentienjarige Verschaeren deed het best goed en tegen Essevee leverde hij meteen een assist. Tegen Genk viel hij echter geblesseerd uit en Verschaeren zal pas midden januari weer klaar zijn voor de dienst.

Nog een opvallend feit voor de topper tegen Beerschot. Vlap, Tau, Verschaeren en Colassin komen met hun cijfers samen nog niet aan de enkels van Holzhauser. Het viertal van Anderlecht was dit seizoen samen goed voor 6 doelpunten en 2 assists. Hun totale speeltijd tikt af op 2.177 minuten, Holzhauser speelde 1.407 minuten om aan 11 doelpunten en 9 assists te geraken…

Volg de clash tussen Anderlecht en Beerschot zondagavond om 18u15 op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top