Wordt het Egyptische Al-Ahly de Club van de Eeuw op de Globe Soccer Awards?

Sport | Op 27 december worden in Dubai de Globe Soccer Awards uitgereikt. In deze jaarlijkse verkiezing, georganiseerd door de European Club Association (ECA) en Vereniging van spelersmakelaars (EFAA), wordt voor deze editie ook gezocht naar de beste speler, club, coach en zelfs makelaar van de eeuw.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vermits de Globe Soccer Awards jaarlijks worden uitgereikt, hoeft het niet te verwonderen dat we ook voor deze editie op zoek gaan naar de beste voetballer, coach en ploeg van het voorbije jaar. Voor de titel ‘Speler van het Jaar’ hebben we een strijd tussen Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Robert Lewandowski. Hoewel Ronaldo al zes keer de trofee op negen edities won, is de kans best groot dat die eer dit jaar te beurt valt aan Lewandowski. De Poolse spits kende een heus boerenjaar met vijf prijzen bij Bayern München en een karrenvracht aan goals. Lewa werd reeds beloond met de FIFA én UEFA Speler van het Jaar-trofee.

De kans dat er nog prijzen naar zijn club gaan, is best groot. In de categorie ‘Club van het Jaar’ gaat het namelijk nog tussen Liverpool, Real Madrid en Bayern München. Tot slot werden Hansi Flick van Bayern, Jürgen Klopp van Liverpool en Gian Piero Gasperini van Atalanta genomineerd voor ‘Coach van het Jaar’. Op de FIFA Awards ging die prijs echter naar Klopp. Lukt het Flick dan maar op de Globe Soccer Awards om de prijs te pakken?

Messi of Ronaldo speler van de eeuw?

Voor deze editie zullen er op de Globe Soccer Awards ook prijzen uitgedeeld worden aan de beste speler, club, coach en makelaar van de eeuw. Vergis je echter niet van titel. Voor deze prijs van de eeuw werd er echter gekeken naar het voorbije decennium.

Een verrassing is het niet dat Messi en Ronaldo ook hier in het lijstje staan voor de prijs van Beste Speler. De overige concurrenten zijn Mo Salah en Ronaldinho.

Voor de titel ‘Club van de Eeuw’ staat er best wel een vreemde eend in de bijt. Naast Real Madrid, FC Barcelona en Bayern München kan er namelijk ook gestemd worden op Al-Ahly. De Egyptische club geldt als een van de beste en meest succesvolle clubs van Afrika. In eigen land wist Al-Ahly reeds 42 titels en 37 bekers te winnen, geen enkele club komt zo aan de enkels van Al-Ahly. Ook de negen eindzeges op de Afrikaanse versie van de Champions League is een record.

De prijs ‘Coach van de Eeuw’ zal naar ofwel Pep Guardiola, Zinédine Zidane, José Mourinho of Alex Ferguson gaan. Tot slot strijden Giovanni Branchini, Mino Raiola en Jorge Mendes voor de titel ‘Makelaar van de Eeuw’.

Kijk op zondag 27 december naar de prijsuitreiking van de Globe Soccer Awards, live vanaf 15u30 te volgen op Eleven Sports 1. Alle kanalen van Eleven Sports zijn te vinden in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top