Dit weekend stond het evenement All-Stars van League of Legends op het programma. Het evenement is een verzameling van verschillende kleinere competities en de Belg Bwipo schitterde in het 1v1-tornooi. Ook vorig jaar schreef hij het tornooi op zijn conto.

Veel fans keken het hele jaar reikhalzend uit naar het evenement. Niet enkel voor het spel, maar vooral voor de verschillende leuke formats die tijdens het weekend aan bod komen. Wat stond er zoal op het programma? Wedstrijden tussen verschillende profs uit verschillende regio’s om de beste regio aan te duiden, een tornooi 1v1, influencers die de eer van hun league hoog proberen houden, maar ook oude legendes van de game die de fans doen smullen.

Bwipo zit duidelijk in vorm

Eén onderdeel waar we in het bijzonder naar uitkijken is toch wel het 1v1-tornooi dat georganiseerd wordt door Red Bull en waar profs en streamers het tegen elkaar opnemen. Langs Europese zijde stond de titel van onze Belgische Bwipo, toplaner bij Fnatic, op het spel. Hij mocht zijn toernooi openen tegen de Franse streamer Corobizar. De Belg kende geen problemen met de bekende streamer. Nadien stond de Poolse (en ‘gepensioneerde’) Ravenno tegenover Bwipo. Met zijn pocket pick, een solide Shen ontdeed hij zich van de Vayne van zijn tegenstander.

Tijd voor geweldige halve finales! In de eerste mocht de Belg het opnemen tegen zijn Fnatic-makker, Selfmade. In de andere halve finale stonden de Duitse streamer NoWay en de gepensioneerde Turkse Elwin tegenover elkaar. Ook hier kende Bwipo geen problemen. Nochtans kennen beide heren elkaar door en door. Na een 2-0 zege mocht Bwipo zich opmaken voor een finale tegen NoWay in het Europese toernooi.

Bwipo kon met zijn kennis van het spel, en vooral met de match-up tussen de champions, zijn wil helemaal opleggen in de twee manches. Voor het tweede jaar op rij mag onze landgenoot de trofee van beste Europese 1v1-speler mee naar huis nemen.

LEC domineert LCS

In de categorie Underdogs Uprising, waar de spelers van de grote leagues het opnemen tegen spelers van de lagere reeksen, toonde LEC zich sterker dan TCL, de Turkse league. Ook daar mocht een Belg zijn opwachting maken: Blue. Tijdens de mercato nog overgenomen door SK Gaming. De Europese spelers moesten jammer genoeg het onderspit delven tegen de Russen van LCL.

En dan is het natuurlijk zoals elk jaar uitkijken naar de strijd tussen LEC en de Amerikaanse collega’s van LCS. Voor de All-Stars kregen kapiteins Bwipo en CoreJJ de eer om de ploegen samen te stellen uit spelers die door de community werden uitgekozen. Er was wel een regel, want ze moesten minstens twee spelers van de andere regio kiezen. Geen verrassing dus dat Bwipo koos voor oude bekenden Selfmade, Hyllisang, Tactical en Broxah. Die laatste komt dan wel uit Europa, maar wordt als speler van Team Liquid beschouwd als speler van LCS.

Dat de Europeanen met drie tegen nul hun wil konden opleggen is ook al even geen verrassing meer. Het bevestigt gewoon de heerschappij van LEC en de dominantie over de Amerikanen. De laatste manche was er wel eentje om duimen en vingers af te likken met maar liefst 130 kills in de eerste 32 minuten van de match.

Ook de Koreanen lieten een 3-0 optekenen tegen de Chinezen. Een score die bevestigt dat LCK de heerschappij heeft overgenomen na ook een wereldtitel begin oktober.

Credits visual: Riot Games