One day, one goal: Diego Simeone doet netten smeulen tegen Vicenza

Diego Simeone maakt intussen al meer dan acht jaar het mooie weer als coach bij Atlético Madrid. De Argentijn won met de club onder meer één Spaanse landstitel en twee keer de Europa League. Ook als speler mocht de middenvelder de nodige prijzen in zijn kast stoppen. Vooral in Italië kent Simeone een heuse topperiode.

Waar Simeone ook op het veld kwam, een geliefde tegenstander was hij allerminst. De Argentijn stond bekend als een technisch begaafde, maar evenzeer agressieve box-to-box-middenvelder. Het plaatje klopte volledig bij Simeone. Zo kon hij perfect aanvallen afbreken van de tegenstrever, een perfecte tegenaanval opzetten en desnoods het zelf afmaken. Zijn Europese carrière start bij het bescheiden AC Pisa in Italië, maar van zodra hij richting Spanje trekt, neemt zijn loopbaan een hoogvlucht. Hij komt op zijn 22ste terecht bij Sevilla, de club waar op dat moment Monchi (huidig sportief directeur van Sevilla, red.) en Diego Maradona voetballen.

Na twee jaar Sevilla plukt Atlético Madrid de middenvelder weg. Daar wint Simeone een landstitel en een beker, om nadien terug te keren naar Italië. In 1997 strijkt hij neer bij Inter.

Met sterke ploeg de UEFA Cup winnen

Ook hier zou er weer een succesvol jaar volgen voor Simeone. De Argentijn eindigt in zijn eerste jaar met Inter op een tweede plaats, na het ongenaakbare Juventus. Aan zijn zijde vertoeven onder meer Taribo West, Javier Zanetti, Aron Winter, Youri Djorkaeff, Ivan Zamorano en Ronaldo. Pas op speeldag 13 leidt Inter een eerste nederlaag. Een maand daarvoor wint Inter op het veld van Vicenza. Het wordt het dagje van Simeone met twee doelpunten. Eentje daarvan valt zeker in te kaderen. Wanneer hij aan de rand van het zestienmetergebied de bal krijgt, pakt Simeone uit met een streep in de korte hoek. Onhoudbaar voor de Vicenza-keeper.

Dat jaar pakken Simeone en Inter ook een prijs. Het team wint namelijk de UEFA Cup. Onderweg naar de finale schakelt Inter onder meer het Schalke 04 van Marc Wilmots uit. In de finale zelf wacht een confrontatie met Lazio. Inter wint met 3-0. Het zou uiteindelijk de enige prijs zijn die Simeone pakt bij Inter. In 1999 trekt hij naar concurrent Lazio. Onder leiding van coach Sven Goran Eriksson zou hij er nog de dubbel pakken in het seizoen 1999-2000.

In 2003 kent Simeone nog een laatste passage bij Atlético Madrid als speler. In 2005 verlaat hij de Madrileense club om in zijn eigen land bij Racing Club uit te bollen. Amper zeven jaar later zou hij bij Atléti terugkeren, deze keer als coach. El Cholo vertoeft er nog steeds op de bank. Zijn enige titel won hij in 2014 met Alético. En dit seizoen ligt zijn ploeg opnieuw op koers om La Liga te winnen. Benieuwd of het andermaal zal lukken voor Simeone en co.

Kijk hieronder naar enkele mooie doelpunten die Diego Simeone scoorde in het shirt van Inter, met de goal tegen Vicenza te bekijken vanaf seconde 14.

Fan van onze reeks 'One day, one goal'? Lees dan ook ons vorig verhaal over Mikel Arteta.

Nieuws

Bekijk alles
Top