Stefano Pioli met zorgen richting topper tegen Lazio

Sport | Als AC Milan woensdag wint van Lazio, beëindigt het 2020 als leider in de Serie A. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want trainer Stefano Pioli mist een aantal belangrijke mensen op het middenveld.

Door Pickx

Deel dit nieuws

AC Milan won afgelopen weekend bij Sassuolo en bewees dat het er alles aan zal doen om die koppositie niet meer af te geven. AC Milan heeft momenteel één punt meer dan grote rivaal Inter. De topper tegen Lazio kan de club met een geweldig gevoel richting feestdagen loodsen.

Een nieuwe rol voor Saelemaekers?

AC Milan kwam wel niet ongeschonden uit de strijd. Ismael Bennacer liep eerder al een blessure op aan de hamstrings en is tot eind januari onbeschikbaar. AC Milan zag Sandro Tonali afgelopen weekend ook afhaken na een blessure en hij is zeer onzeker voor de partij tegen Lazio. Franck Kessie is er zeker niet bij, want hij is geschorst.

De Bosniër Rade Krunic, die inviel tegen Sassuolo, is daarmee de enige middenvelder die nog overblijft. Pioli zal een oplossing moeten vinden en Hakan Calhanoglu zou die kunnen zijn, maar de Turk speelt een rijtje hoger. Daar speelt hij zeer goed en hem daar weghalen, zou misschien geen goed doen aan het rendement van de ploeg.

Verdediger Davide Calabria, die eerder al depanneerde op deze positie, zou wel eens het antwoord kunnen zijn. Net als Rode Duivel Alexis Saelemaekers, doelpuntenmaker in Sassuolo, die defensief en offensief zijn plan kan trekken. De voormalige speler van Anderlecht speelt sinds enkele maanden in een meer aanvallende rol en de coach zou een risico nemen om hem daar te zetten. Pioli heeft daarom nog werk voor de boeg.

Volg de Serie A op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.


De planning van de veertiende speeldag in de Serie A:

Dinsdag 22/12

Crotone-Parma om 18u30
Juventus-Fiorentina om 20u45 op Eleven Sports 3

Woensdag 23/12

Hellas Verona-Inter om 18u30 op Eleven Sports 1
Bologna-Atalanta om 20u45
AC Milan-Lazio om 20u45 op Eleven Sports 3
Sampdoria-Sassuolo om 20u45
Napoli-Torino om 20u45
Udinese-Benevento om 20u45
AS Roma-Cagliari om 20u45
Spezia-Genoa om 20u45

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top