Voor de overwinning zal de strijd zaterdag in Heusden-Zolder wellicht gaan tussen Mathieu van der Poel en Tom Pidcock. Bij de voorlaatste manche van de Superprestige is er ook een wedstrijd in de wedstrijd tussen Eli Iserbyt en Toon Aerts die strijden om de eindzege in het regelmatigheidscriterium. Spanning gegarandeerd in de cross, rechtstreeks te volgen op Pickx LIVE...
 
De Superprestige strijkt zaterdag neer in Limburg voor een spectaculaire manche rond het autocircuit van Zolder. Op de voorlaatste manche van het regelmatigheidscriterium (met slotmanche op 6 februari in Middelkerke) mogen de veldritfans op tweede kerstdag nog hopen op een extra kerstcadeau.
 
Spektakel op de dag na Kerstmis
 
Tot vorig jaar maakte deze vlot lopende, technische, zanderige veldrit waar een aardig stukje moet worden gelopen, nog deel uit van de Wereldbeker. Dit seizoen kadert de cross in de Superprestige. Traditioneel valt de cross op de dag na Kerstmis. De cross kreeg de naam Grote Prijs Eric De Vlaeminck ter ere van de zevenvoudige wereldkampioen in het veldrijden (en broer van Roger) die vijf jaar terug overleed.
 
Mathieu van der Poel start als grote favoriet: hij won vier van de laatste vijf edities (waaronder de laatste drie) en toonde in de voorbije weken al prima in conditie te zijn vanaf zijn terugkeer in het veld. Uitgezonderd Tom Pidcock, die de Nederlander klopte in Gavere, lijkt niemand in staat om Van der Poel van de zege te kunnen houden.
 
Een wedstrijd in de wedstrijd
 
Als Van der Poel en Pidcock wellicht zullen strijden om de eerste plaats, zal ook om de derde plaats fel worden gekampt. In de Superprestige is immers elk punt belangrijk in het algemene klassement: de winnaar krijgt 15 punten, de tweede 14, de derde 13 enzovoort tot de vijftiende die nog op 1 puntje mag rekenen.
 
In het algemeen klassement staat Eli Iserbyt nog altijd aan de leiding met nog twee wedstrijden te gaan. Hij telt 84 punten, Toon Aerts staat tweede met 80 punten. Reken dus maar dat deze twee Belgen elkaar goed in het oog zullen houden in Zolder.
 
Bij de dames won Lucinda Brand de editie van vorig jaar. Dit seizoen pakte ze al vier zeges op rij in de Superprestige. Zij staat in het voorlopige klassement aan de leiding met 86 punten, voor Ceylin del Carmen Alvarado (84) en Denise Betsema (74). 
 
Zevende manche van de Superprestige in Heusden-Zolder, zaterdag 26 december live te volgen vanaf 13.20 uur, op Pickx Live NL en PXS Sports 1. Dames vanaf 13.40 uur. Heren vanaf 14.55 uur