Meer 'Bake Off' de komende weken

Films | Vorige week werd Alexandra Vandergreeten uit Loenhout uitgeroepen tot de beste bakker van Vlaanderen, maar er wacht ons nog heel wat ‘Bake Off’. Zo volgt er woensdag een heuse kerstspecial van het programma waarin BV’s hun bakkunsten bovenhalen en komt VIJF met specials uit de originele Britse reeks op de proppen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maggie De Block, Elodie Ouédraogo, Erik Van Looy, Ella Leyers en Jani Kazaltzis staan klaar om komende woensdag het beste van zichzelf te geven in de baktent. Terwijl Jani, die wat bakervaring heeft, uitkijkt naar het bakken, vergaat het andere kandidaten minder goed. “Ik dacht: kom, het is 2020, er kan nog wel een rampje bij”, grapt Ella Leyers. “Er valt een les uit mijn deelname te trekken: bakkerij Timmermans uit Linden mag op zijn beide oren slapen”, voegt Elodie Ouédraogo toe. Erik Van Looy heeft dan weer nog nooit een gasoven van dichtbij gezien. De BV’s bakken ten voordele van het Rode Kruis.
 
Wie maar geen genoeg kan krijgen van al dat bakken, krijgt van VIJF vanaf vanavond enkele bijzondere afleveringen uit de Britse serie voorgeschoteld. Bakkers uit vorige seizoenen keren vanavond terug naar de tent om in een bakwedstrijd in kerstsfeer nog een keertje te strijden voor de eretitel. De week erna volgt de nieuwjaarsspecial, waarin vier andere terugkerende bakkers onder andere een taart moeten bakken die hun voornemens voor het nieuwe jaar weergeeft. Nu het jongste seizoen van ‘Bake Off Vlaanderen’ zijn beloop heeft gekend, hoeven fans dus nog niet op hun honger te blijven zitten.

Meer stof opwaaien

Het is de tweede keer dat ‘Bake Off Vlaanderen’ uitpakt met een kerstspecial. Vorig jaar won Jeroom Snelders het van Cath Luyten, Tine Embrechts en Ben Segers. Jeroom hield er een job aan over als presentator van ‘Junior Bake Off’. In het Britse origineel is er een lange traditie van speciale afleveringen waarin bekende Britten of oud-kandidaten bakken ten voordele van het goede doel, en het lijkt erop dat de lokale versie daar nu ook een gewoonte van wil maken.
 
Wordt dat de sleutel om in Vlaanderen het ongelooflijke succes van ‘The Great British Bake Off’ te herhalen? Terwijl het programma bij ons een bescheiden succes blijft, is het origineel jaar na jaar ongenaakbaar in de Britse eilanden. Incidenten blijven jaren later nog steeds controverse opwerpen. Denk maar aan het zogenaamde Bingate, toen kandidaat Iain uit frustratie zijn ijstaart in de vuilnisbak gooide en dan maar die bak aan de jury presenteerde. Meer dan 800 Britten stuurden een klachtenbrief naar de BBC. Zoveel stof deed de Vlaamse versie voorlopig nog niet opwaaien. Benieuwd of daar nog verandering in komt.

De Britse kerstspecial is vanavond om 23u40 te zien op VIJF. Woensdag kan je om 20u35 kijken naar de Vlaamse special op VIER.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top