De winter is in het land: kom in de mood met deze sneeuwfilms

Films | Het is 21 december en de winter is officieel in het land, maar hij heeft de sneeuw voorlopig achterwege gelaten. Een witte Kerst is bijzonder zeldzaam in België. In deze periode zou een goede laag sneeuw wellicht een stuk gezelliger zijn en om toch een beetje dat gevoel te hebben, selecteerden we een aantal films waar sneeuw geen probleem is.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ice Age en Frozen

In deze coronatijden moeten we allemaal binnen onze bubbel blijven, en is het genieten van de kleine dingen. Zoals onder meer samen met het gezin naar een leuke film voor jong en oud kijken. Dat kan met de animatiefilms 'Ice Age' en 'Frozen'. Bij 'Ice Age' kan je ondertussen al kiezen uit heel wat films, maar de eerste blijft toch de beste. Die dateert al van 2002 en stuurt je terug naar de ijstijd, ongeveer 20.000 jaar geleden. Veel ijs, veel sneeuw, veel lachen geblazen… De perfecte combinatie.

Dat kan ook gezegd worden van 'Frozen'. De avonturen van Anna en Elsa, samen met de gekke sneeuwman Olaf, brengen die sprookjesachtige sfeer helemaal in de huiskamer.

The Hateful Eight

In deze lijst voor ieder wat wils. Voor de fans van Quentin Tarantino is er 'The Hateful Eight'. In deze film uit 2015 worden er zes hoofdstukken behandeld. Tijdens een sneeuwstorm belandden Majoor Marquis Warren (Samuel L. Jackson), premiejager John Ruth (Kurt Russel) en sheriff Chris Mannix (Walton Giggons) bij Minnies.

In deze blokhut bevinden zich nog een aantal personen, die bijzonder verdacht lijken. In deze prent die ruim drie uur duurt krijg je de koude rillingen van de sneeuwstorm, maar ook van de gebeurtenissen die zich afspelen in de blokhut. Voor de fans van Tarantino is het alvast de perfecte winterfilm.

The Mountain Between Us

In de wintermaanden zouden heel wat mensen in normale tijden op reis gaan. Skiën, snowboarden… Het zit er dit jaar allemaal niet in vanwege de pandemie. Deze vorm van plezier kan dus niet, maar deze activiteiten in de sneeuw gaan soms ook gepaard met de nodige ongelukken.

Sneeuw is mooi, maar er liggen ook gevaren op de loer: lawines, gladde wegen, ijsplekken en tal van stormen. Ook vliegtuigen moeten goed opletten in de wintermaanden en de ultieme nachtmerrie van elke reiziger wordt in ‘The Mountain Between Us’ werkelijkheid. Een vliegtuig stort neer in de bergen, die worden omringd door sneeuw. In deze film moeten Idriss Elba en Kate Winslet elkaar in leven zien te houden…

Hot Tube Time Machine

Wat zouden we allen graag eens een tijdmachine willen hebben om eens terug in de tijd te gaan. In 'Hot Tub Time Machine' gaan een aantal vrienden stevig aan het drinken. Wanneer ze beschonken in een bubbelbad gaan zitten, blijkt dit een 'Hot Tub Time Machine' te zijn en die stuurt hen terug naar het jaar 1986. Ze komen terecht op 'Winterfest' en ze bevinden zich plots weer in hun jeugdjaren. Dat zorgt voor de nodige bizarre ontmoetingen en gebeurtenissen...

De film doet denken aan de normale tijden waar we allen zo naar hunkeren. Misschien een voorbode voor de winter van 2021?

The Holiday

Eindigen doen we met een romantische film. 'The Holiday' is al sinds 2006 een klassieker in deze tijd van het jaar. 'The Holiday' is een fantastische romantische komedie met Cameron Diaz, Kate Winslet, Jude Law en Jack Black. Amanda (Cameron Diaz) is een Amerikaanse vrouw met een zeer druk leven. Iris (Kate Winslet) is dan weer een Engelse vrouw die wanhopig op zoek is naar de liefde. Ze komen via het internet met elkaar in contact en beslissen gedurende twee weken te ruilen van woning met alle gevolgen van dien.

Vooral het idyllisch huisje in de sneeuw dat in deze prent naar voren wordt gehaald, doet je watertanden en lonken naar heel wat sneeuwvlokken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top