One day, one goal: Arteta schiet de netten van Aston Villa net niet aan flarden

Premier League | Voordat hij het trainersplunje van Arsenal aantrok was Mikel Arteta er tussen 2011 en 2016 een sleutelspeler. Als middenvelder begenadigd met veel klasse beschikte de Spanjaard ook over een ijzersterke trap. Iets wat hij op 24 maart 2012 tegen Aston Villa demonstreerde.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Mikel Arteta was bij zijn aankomst bij Arsenal al volledige gerodeerd in de Premier League. Voor hij zijn handtekening bij de Gunners zette, had de Spanjaard zich namelijk gedurende zes seizoenen onderscheiden bij Everton. Als middenvelder stond Arteta in voor 35 doelpunten in 209 wedstrijden voor de Toffees. Bij Arsenal verwachtte men dan ook een gelijkaardig rendement.

De Bask mag dan wel niet even productief geweest zijn (amper 16 treffers in 150 wedstrijden) als in zijn periode in Liverpool, hij slaagde er desalniettemin in zich te onderscheiden met enkele pareltjes. Zoals zijn magistrale vrije trap tegen Aston Villa.

Arsenal op het podium

Al in zijn eerste seizoen in Londen werpt Mikel Arteta zich op tot onbetwist titularis. Als centrale pion regelt hij het verkeer op het middenveld en pikt hij ook af en toe een goaltje of een assist mee.

Arsenal beleeft een excellent seizoen in de jaargang 2011-2012. De club die toen nog onder de hoede stond van Arsène Wenger kende een trage start voor ze onder stoom kwamen. In de lente boekten zijn troepen 7 opeenvolgende overwinningen, zodat ze van de 7de naar de 3de plaats klommen. Een positie die ze nadien niet meer zouden afstaan.

Spaans buskruit

In de laatste wedstrijd van die verbluffende serie ontvangt Arsenal Aston Villa, op dat moment het nummer 15. De Gunners winnen met 3-0, onder meer dankzij een doelpunt van Mikel Arteta, voordat ze de week nadien met 2-1 het onderspit delven tegen QPR.

Het is met een vrije trap dat de Spanjaard het buskruit in zijn benen etaleert. Zijn droge knal vanop zo'n 30 meter eindigt enig mooi in het zijnetje van de doelwachter. Het doelpunt zou echter niet veel invloed hebben op het spelverloop, omdat het werd aangetekend in de laatste minuten. Gibbs en Walcott hadden Arsenal reeds op het juiste spoor gezet in de eerste helft.

Fan van onze reeks? Lees dan ook ons relaas van de gezondheidswandeling van Dimitri Payet door de verdedeging van Middlesbrough.


Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top