Deze acteurs werden beroemd dankzij Netflix

Series | Sinds de lancering van de eerste serie, bleef het streamingplatform zorgen voor verbazing. Het platform slaagde erin om de afgelopen jaren enkele televisiejuweeltjes te producen. Netflix zorgde er ook voor dat vele nieuwe filmsterren werden geboren. Proximus Pickx geeft een overzicht van de zes acteurs wiens leven sterk veranderd is dankzij het platform.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Millie Bobby Brown

Dankzij haar vertolking van Eleven in "Stranger Things" toen ze slechts 12 jaar oud was, nam de carrière van Millie Bobby Brown een spetterende start. Vandaag is ze 16 jaar oud en is ze één van de rijzende sterren van het witte doek. Hoewel ze dankzij Netflix bekend werd bij het grote publiek, had ze op negenjarige leeftijd al haar eerste rol beet, in de film ‘Once Upon a Time in Wonderland’.

Het wonderkind is nu te zien in verschillende films zoals ‘Enola Holmes’, dat ze gedeeltelijk mee produceerde en 'Godzilla II: King of the Monsters'. Na afloop van het vierde seizoen van ‘Stranger Things’ zal de jonge actrice de hoofdrol spelen in de nieuwe Netflix-film ‘Damsel’. Ze zal de rol van een prinses vertolken, die vergezeld wordt door een draak.

Ondanks haar volle agenda lijkt het erop dat de actrice ook deel gaat uitmaken van de cast van de film ‘The Electric State’. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek en zal geregisseerd worden door de broers Russo.

Katherine Langford

Voor 2017 was Langford nog een nobele onbekende, maar dankzij de serie ’13 Reasons Why’, waarin ze gestalte geeft aan Hannah Baker, groeide ze uit tot een heuse ster.

Na deze reeks reeg de Australische de ene rol aan de andere. In 2018 speelde ze mee in de film ‘Love, Simon’. In 2019, mocht ze zij aan zij acteren met met James Bond Daniel Craig in de film 'Knives Out'.

Dit jaar vertolkt ze de hoofdrol in de nieuwe Netflix-serie 'Cursed'. 

Claire Foy

Ook al is de Britse koninklijke familie geen fan van de serie, toch blijft ‘The Crown’ de duurste Netflixserie sinds 2016. Afgelopen seizoen zorgde de serie voor enkele mediastormen, aangezien het Britse koningshuis de serie beschuldigde van het incorrect weergeven van bepaalde zaken.
 
Het vierde seizoen van de reeks concentreert zich vooral op het verhaal van drie machtige Britse vrouwen: Elisabeth II, Margaret Thatcher en Lady Di.
 
Clarie Foy werd wereldberoemd dankzij haar rol als Elisabeth II in de reeks. In 2017 won ze een Golden Globe als beste actrice in een dramaserie. Na twee seizoenen waagde de actrice zich ook op het grote scherm met drie succesvolle films. Ze speelde samen met Ryan Gosling in Damien Chazelle’s film ‘First Man’ en was ook te zien in ‘Unsane’ van Steven Soderbergh’ en ‘The Girl in the Spider’s Web’, de nieuwste film binnen de Millenniumreeks.

Jaime Lorente

Netflix heeft ervoor gezorgd dat we series uit de hele wereld kunnen ontdekken. Het is dankzij ‘La Casa de Papel’ dat Spaanse acteurs een wereldwijd fenomeen zijn geworden. Acteur Jaime Lorente verkreeg wereldfaam dankzij de reeks, waarin hij gestalte geeft aan het personage Denver. Lorente speelt ook mee in de reeks ‘Elite’, een ander Netflix-succes.
 
Bovndien vond Lorente ook de liefde op de set van ‘La Casa de Papel’. Hij vormt namelijk een koppel met Maria Pedraza (Alison Parker in de reeks). Ook zij is één van de rijzende Netflix-sterren.

Laverne Cox

‘Orange is the New Black’ zorgde voor veel nieuwe bekende vrouwelijke acteursgezichten, waaronder Laverne Cox. Bekend om haar rol als Sophia Bursie in de gevangenisserie, was ze de eerste openlijke transgender die genomineerd werd voor een Emmy Award in een artistieke categorie. Het was ook de eerste keer in de televisiegeschiedenis dat een transgenderpersonage effectief gespeeld werd door een transgenderpersoon.

Cox is ook gezegend met zangtalent en bracht in 2018 haar eerst single ‘Beat for the Gods’ uit.
 
De actrice zal naar verwachting in 2021 op het grote scherm te zien zijn in de film ‘Promising Young Woman’ en in tal van andere films die vanwege de coronapandemie voorlopig on hold zijn gezet.

Noah Centineo

Wat het beste werkt op Netflix zijn romantische komedies. "Isn't it Romantic", "Sierra Burgess is a loser" en " To All The Boys I’ve Loved Before" zijn echte hits binnen het genre. Het was vooral in die laatste film dat Noah Centineo opviel. Zijn verleidingsspel bleef niet onopgemerkt door Netflix-producenten. Sinds 2018 is hij een echte Netflix-ster geworden. De acteur komt in een groot deel van de Netflix-producties voor. 
 
Voordien was Centineo al te zien in de romantische komedie 'SPF-18', één van zijn eerste rollen. Hij speelde erin naast Rosana Arquette, Molly Ringwald, maar ook Keanu Reaves, Goldie Hawn en Pamela Anderson. 
 
Hij was ook te zien in de laatste "Charlie's Angels" van Elizabeth Banks, samen met Kristen Stewart. Een glorieuze start voor zijn carrière dus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top