Eerste krachtmeting tussen van Aert en van der Poel

Sport | Zondag zijn alle ogen van de wielerliefhebbers gericht op de wereldbekerwedstrijd veldrijden in Namen. Op de Citadel van Namen kruisen Wout van Aert en Mathieu van der Poel voor het eerst de degens in het veldritcircuit dit seizoen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De veldrit van Namen spreekt altijd tot de verbeelding. De tweede manche van de wereldbeker is en blijft een van de mooiste van het seizoen en krijgt er dit jaar nog een extra randje bij. De twee kleppers die de afgelopen jaren de wereldkampioenentruien onder elkaar verdeelden, komen er namelijk voor het eerst dit seizoen samen aan de start.

Na de intense strijd in de klassiekers op de weg in de herfst ruilen de twee de weg voor omgeploegde velden en de modder, een terrein waarop hun rivaliteit steevast bits is geweest. In de eerste manche in het Tsjechische Tabor eindigde van Aert derde, maar van der Poel was toen nog niet van de partij.

Outsiders bij de vleet

De wedstrijd beperkt zich echter geenszins tot een duel tussen de twee tenoren. Er moet namelijk ook zeker en vast rekening gehouden worden met Michael Vanthourenhout (winnaar in Tabor) en Eli Isberbyt, maar vooral met de Brit Tom Pidcock, net als van Aert en van der Poel een alleskunner, die afgelopen weekend van der Poel aftroefde in Gavere.

Het lijkt dan ook zo goed als zeker dat we een spectaculaire cross mogen verwachten tussen de twee topfavorieten en de outsiders die alles in het werk zullen stellen om hen van de overwinning te houden. Zet je dus maar schrap voor een uur vol spektakel en suspense.

Ingekorte wereldbeker

In dit atypische coronajaar werd ook in de wereldbeker veldrijden de tering naar de nering gezet. Dat betekent concreet dat er deze winter slechts 5 proeven op het programma staan. Na de race in Tabor in november en Namen vandaag volgen nog Dendermonde (27/12), Hulst (03/01) en Overijse (24/01).

Sommigen hebben het daarom ook over een mindere wereldbeker in vergelijking met de afgelopen jaren. Anderzijds kan je ook zeggen dat de strijd net intenser is, aangezien er minder gelegenheden zijn om een slechte cross recht te zetten. Eén ding is alvast zeker: het zal de nervositeit alleen maar groter maken.

Volg de Citadelcross in Namen zondag vanaf 13u15 live op Pickx Live.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top