Meervoudig 'Rechtsachter van het Seizoen' Federico Vega pakt z'n boeltje bij Union SG

Sport | Na twee knalseizoenen en heel wat zomerse interesse vanuit 1A werd het de voorbije weken en maanden plots enorm stil rond Federico Vega. De rechtsachter van Union Sint-Gillis werd niet meer opgenomen in de selectie van Felice Mazzu en werd door de club regelmatig als 'geblesseerd' weggezet. Maar nu is er plots wel weer nieuws van de Argentijnse flankverdediger.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Union en Vega zijn namelijk overeen gekomen dat het lopende contract van de Argentijn per direct stop wordt gezet. Vega had nog een contract tot komende zomer, maar pakt nu dus vervroegd zijn boeltje. Het is nog onduidelijk wat de juiste reden voor de plotse neergang van Vega is geweest, maar het werd de voorbije maanden wel duidelijk dat er voor Vega geen plekje meer was in de selectie van Felice Mazzu.

Vega werd de voorbije twee seizoenen nog uitgeroepen tot 'Beste Rechtsachter van het Seizoen' en stond afgelopen zomer ook in de belangstelling van enkele eersteklassers. Mogelijk is het niet doorgaan van een deal en de reactie van Vega op het verlengde verblijf in het Dudenpark de oorzaak voor de breuk. Vega speelde de voorbije seizoenen 60 wedstrijden voor Union.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top