Niet te missen op tv deze week: nergens warmer dan thuis

Films | 2020 is een bijzonder jaar geweest. Daarom willen de tv-zenders de eindejaarsperiode extra gezellig maken in de Vlaamse huiskamers.

Door MF

Deel dit nieuws

Dat doen ze met een aanbod vol kerstspecials, entertainment en humor.

Draaien maar!

Heuglijk nieuws voor wie fan is van ‘een klinker kopen’: ‘Het Rad’ is terug. Peter Van De Veire laat de kandidaten weer draaien aan het rad en puzzels oplossen. En wie ‘Het Rad’ zegt, zegt prijzen. Wim Opbrouck is opnieuw de magazijnier van de prijzenwinkels. En met een totaalwaarde van 320.000 euro zijn de prijzen meer dan de moeite waard.

Dit keer kunnen niet alleen de kandidaten hun karretje volladen, maar maken ook het publiek en de kijkers thuis kans op een speciale prijs dankzij de Secret Santa.

Uiteraard zijn ook de bekende letterzetters opnieuw van de partij. Onder meer Sandra Kim, die ‘The Masked Singer’ won, draait tijdens de kerstvakantie de letterbordjes om. En naar goede gewoonte brengen de bekende letterzetters ook een geheim over zichzelf mee naar de set.

Bekijk ‘Het Rad’ vanaf maandag 21 december om 21u30 op VIER of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Thuis-special van Vrede op aarde

Op 23 december blaast ‘Thuis’ 25 kaarsjes uit. Een feestelijk jubileum dat ‘Vrede op aarde’-presentator Sven de Leijer – als fan van het eerste uur – op gepaste wijze zal vieren. Hij ontvangt Marleen Merckx (Simonne) en Mathias Vergels (Lowie), twee vaste waarden uit de cast.

In de special komen wonderlijke archieffragmenten uit 25 jaar ‘Thuis’ aan bod. Er zijn ook fijne gesprekken over vroeger en nu én verrassende filmpjes over het voorbije ‘Thuis’-seizoen.

Bekijk de ‘Thuis-special van Vrede op aarde’ op woensdag 23 december om 20u40 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Documentaire over de cultuursector

2020 was een jaar om snel te vergeten. De coronacrisis heeft er in diverse takken van onze samenleving zwaar ingehakt.

Ook de cultuursector is zwaar getroffen. De sector moet het hebben van publiek en kwam bijna volledig tot stilstand. Maar dat weerhield kunstenaars en artiesten er niet van om te blijven denken, verzinnen en maken.

Het tweeluik ‘Kutjaar’ volgt zes kunstenaars in hun drang om te creëren. Zo lopen de documentairemakers enkele maanden mee op het artistieke pad van rapper Zwangere Guy (foto), actrice Maaike Neuville, schrijfster Lize Spit, stand-upcomedian Serine Ayari, theaterdirecteur Haider al Timimi en artistiek directeur van Opera Ballet Vlaanderen Jan Vandenhouwe.

Ze tonen ons wat ze missen, hoe ze weer hoop krijgen en die hoop jammer genoeg snel de kop wordt ingedrukt.

Bekijk ‘Kutjaar’ op woensdag 23 december om 21u25 op Canvas of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil! 

Scoren De Kampioenen zonder Xavier?

De populairste voetbalploeg van het land, F.C. De Kampioenen, blaast dit jaar dertig kaarsjes uit. Daarom trakteert de openbare omroep alle fans op kerstdag op een extra lange special. In hun vertrouwde café vieren De Kampioenen kerst met alles erop en eraan: een kerstdiner, pakjes voor iedereen, en ook met talloze herinneringen aan de markantste momenten van de Kampioenensaga.

Helaas wordt het ook de eerste kerst zonder hun geliefde Xavier. Kan Carmen de moed opbrengen om terug onder haar vrienden te komen voor een hommage aan haar chouke, en zal ze mee kerst vieren? En wat zijn de plannen van Boma met een voetbalploeg zonder Xavier?

Alle personages dragen op hun typische manier hun steentje bij aan dit warm kerstverhaal met een lach en een traan.

Bekijk ‘F.C. De Kampioenen kerstspecial’ op vrijdag 25 december om 20u25 op Eén of waar je ook bent via proximuspickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top