'Assisen Online, De Kerstmoord' start vanaf 21 december

Films | Theaterhuis Uitgezonderd. presenteert 'Assisen Online 2 – De Kerstmoord'. Op 21 december kan je online in de jury zetelen van het interactief theaterstuk. De eerste zaak was een groot succes.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De theaterwereld kreeg zware klappen door de coronacrisis en sinds maart zijn volle zalen niet meer mogelijk.  Theaterhuis Uitgezonderd. pakte het creatief aan om mensen vanuit hun luie zetel toch te laten genieten van de nodige cultuur. Zo was er eerder dit jaar de theatervoorstelling 'Asissen Online - De badkuipmoord' en dat was een enorm succes.

Je kon die toneelvoorstelling gewoon van achter je scherm volgen en er bovendien zelf aan deelnemen als onderdeel van de jury. Doordat het zo een succes was, komt er een vervolg: op 21 december is er 'Assisen Online 2 – De Kerstmoord'.

Indrukwekkende cast

Het proces start op maandag 21 december om 10u. Vanaf dan krijg je dagelijks een aantal getuigenissen, pleidooien of reacties te zien via video's die op de website verschijnen. Deze video's blijven voor de rest van het proces zichtbaar. Je kan deze dus bekijken wanneer je zelf wilt of op een later tijdstip terugkijken naar een eerdere getuigenis. Nadat iedereen aan het woord is geweest, krijgt de jury de opdracht zich uit te spreken over schuld of onschuld. Dat gebeurt door het invullen van een stemformulier. Op 31 december velt de voorzitter dan het vonnis.

Er doen een resem grote namen mee. Wim Opbrouck (de beklaagde), Karen Damen (medewerkster in slagerij Frieda De Witte), Leah Thys (medewerkster kerk Roza Janssens), Ianthe Tavernier (dochter van beklaagde Louise Vercauteren), Tom Audenaert (bloemist Fons Debaere), Warre Borgmans (priester EH. Johannes), Liesbeth Roose (vriendin van Louise, Jacky Leemans), Mira Delbaen (wetsdokter Lotte Martens), Peter Bulckaen (gerechtspsychiater Daniel Keppens), Francesca Van Thielen (procureur Veerle Durieux), Kürt Rogiers (advocaat Gilles Colin) en Frans Maas (voorzitter Jef Voorjans) zijn allen van de partij. Smullen geblazen!

Het verhaal

Waarover gaat de zaak? Op 17 december 2018 wordt de charismatische en vooral ook populaire 32-jarige priester Hugo Stellings levenloos aangetroffen in de sacristie van zijn kerk. Onderzoek wijst naar de 51-jarige slager Robert Vercauteren als dader. Hij zou de priester door een slag met een kandelaar om het leven hebben gebracht. De man bekent maar trekt die bekentenis achteraf weer in.

Een ticket kost 15 euro en je kan je nog tot en met 20 december inschrijven op de website assisenonline.be..

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top