Opsteker voor Lierse K. in de aanloop naar 'de match van de laatste kans' tegen RWDM

Sport | Na de pijnlijke nederlaag tegen SK Deinze staat Lierse Kempenzonen voor een levensbelangrijk tweeluik over de eindejaarsperiode heen. Straks sluiten de Kempenaars hun kalenderjaar af met een uitmatch bij RWDM en op de eerste speeldag van 2021 volgt er een thuismatch tegen Club NXT.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Een zes op zes in die twee duels lijkt de enige manier voor Lierse Kempenzonen om dit seizoen nog een sprankeltje hoop te houden op de sportieve redding, want de troepen van Tom Van Imschoot staan na negen nederlagen in de laatste tien matchen afgetekend voorlaatste met een achterstand van negen punten op... RWDM. De tegenstander van vanavond dus.

Winst in het Edmond Machtensstadion is dan ook hoogst noodzakelijk en in de aanloop naar die cruciale match kregen de fans toch wel wat goed nieuws te verwerken. Ayyoub Allach zit voor het eerst sinds 16/11 opnieuw in de selectie van de Pallieters. De aanjager van Lierse Kempenzonen viel op die dag geblesseerd uit nadat hij een horrortackle moest incasseren van... RWDM'er Nicolas Rommens. Allach scheurde zijn ligamenten en moest de voorbije weken hard knokken aan zijn weg terug. Uitgerekend in de eerstvolgende confrontatie tegen RWDM is de middenvelder opnieuw van de partij.

Naast Allach is ook aanvoerder Ben Santermans weer beschikbaar na zijn gele schorsingsdag. Zijn plekje op de strafbank wordt wel ingenomen door een andere sterkhouder. Nieuwkomer Tibeau Swinnen is nog niet speelgerechtigd en Hannes Smolders ligt in de lappenmand nadat hij tegen Deinze een barst in de enkel opliep.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top