De kracht van de perceptie? Club NXT had 'maar' 1,5 Belg meer in de basis dan Lommel SK

Sport | Vincent Mannaert gaf eerder deze week de wedstrijd tussen Club NXT en Lommel SK wat extra cachet door de Limburgers in the picture te brengen als Manchester City E. De manager van Club Brugge deed dat in een poging om de belangen van de beloftenclubs in het 1B-voetbal te verdedigen, maar kreeg enkele dagen die boemerang wel deels terug in het gezicht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Terwijl Club NXT binnen de G5 gezien wordt als de grote verdediger van de Belgische beloftenbelangen in 1B en Lommel SK sinds deze zomer dé exponent is geworden van de grote buitenlandse concerns die het Belgische voetbal bestormen stond er bij de Brugse beloftenploeg toch maar anderhalve Belg meer in de basisploeg dan bij Lommel.

Bijna aan de andere kant

Met Nathan Fuakala (Congolese Fransman), Ibrahima Fofana (Guineeër), Eric Appiah (Ghanees) en Wilkins Ochieng (die de 'halve' vertegenwoordigd door zijn dubbele nationaliteit als Belg en Keniaan) had Rik De Mil 3,5 buitenlandse talenten tussen de lijnen staan terwijl zijn concullega Liam Manning vijf buitenlandse talenten en zes Belgen aan de aftrap bracht.

Eén van die buitenlandse talenten was Jonathan Kadiri; die voor het eerst in weken nog eens de voorkeur had gekregen op Manfred Ugalde. Beiden stonden voor het seizoen nog in de nadrukkelijke belangstelling van Club Brugge en hadden dus evengoed aan de andere kant van het veld kunnen staan.

Seizoenstrend

De bijna gelijkheid van de Belgen is trouwens een trend die zich al een heel seizoen vormt. Club NXT speelt gemiddeld met 70% Belgen terwijl Lommel aan gemiddeld 60% zit. Tussen beide teams zit enkel SK Deinze, dat gemiddeld ook om en bij de 70% zit. Lierse Kempenzonen is de primus met ietsje meer dan 80%.

De perceptie dat Club NXT dus voornamelijk Belgische talenten wil klaarstomen voor het grote werk en teams als Lommel als doorgeefluik worden aanzien voor buitenlandse spelers lijkt dus niet helemaal te kloppen. Wat welk voor de volle 100% klopt, is dat er vrijdagavond op Daknam héél wat binnenlandse én buitenlandse toptalenten tussen de lijnen stonden die een mooie toekomst tegemoet gaan. En dat valt alleen maar toe te juichen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top