Lukasz Teodorczyk wil tegen Anderlecht opnieuw aanknopen met zijn hoogdagen

Sport | Na twee seizoenen lang het mooie weer gemaakt te hebben in het shirt van Sporting Anderlecht kruist Lukasz Teodorcyzk vrijdagavond met Sporting Charleroi het pad van paars-wit. De Pool droomt ervan om de netten van Mambourg te laten trillen tegen zijn ex-ploeg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het ging haast onopgemerkt voorbij afgelopen dinsdag. Ondergesneeuwd door het hitchcockiaanse scenario en het wederoptreden van Massimo Bruno, vond het debuut van Lukasz Teodorczyk geruisloos plaats. Voor de Poolse aanvaller was dit echter zoveel meer dan één luttel speelminuutje op het einde van de wedstrijd. Het betekent namelijk dat hij na een blessure en het wegwerken van zijn fysieke achterstand eindelijk klaar is om onder stoom te komen. En zoals het lot het wil, is hij dus helemaal fit om aan te treden tegen de volgende tegenstander ... Sporting Anderlecht.

Een begenadigd doelpuntenmaker

Laat ons eerst even terugkeren naar augustus 2016. De 25-jarige Lukasz Teodorczyk wordt door Dynamo Kiev uitgeleend aan de Belgische recordkampioen. Bij zijn aankomst is hij nog grotendeels onbekend, maar de Poolse aanvaller heeft niet veel tijd nodig om iedereen te overtuigen. Hij schrijft zich meteen in in de geschiedenis van Anderlecht door een record dat al meer dan 100 jaar op de tabellen staat te verbreken tegen ... Sporting Charleroi. Bij zijn eerste 6 basisplaatsen scoort hij namelijk meteen 6 doelpunten. In zijn eerste seizoen bij RSCA totaliseert de Pool 30 rozen in 53 wedstrijden over alle competities heen.

Logischerwijze lichten de Brusselaars de aankoopoptie. Zijn tweede seizoen kan dan wel niet tippen aan zijn debuutjaar, maar zijn statistieken (15 goals en 4 assists in 40 wedstrijden) zijn nog steeds meer dan vermeldenswaardig. Anderlecht wil echter wat doen aan de te hoge loonmassa en laat de aanvaller op het einde van het seizoen gaan naar Udinese.

Twee jaar van ontbering

In de Serie A slaagt de Pool er echter nooit echt in om zich door te zetten. Mede omwille van een gebrekkige speeltijd omwille van enkele zware blessures (liesbreuk en een kneuzing van de knie). Na twee seizoeen oogt de balans van Lukasz Teodorcyzk dan ook mager: in 32 wedstrijden vindt hij slechts één keer de weg naar doel. Om hem speelritme en vertrouwen te laten opdoen wordt de doelpuntenmaker in oktober zonder aankoopoptie uitgeleend aan Sporting Charleroi.

Vrijdag, tegen zijn ex-club, zou de 29-jarige speler wel eens wat meer speelgelegenheid kunnen krijgen. De Carolo's vonden dan wel vier keer de weg naar doel tegen Cercle Brugge, maar Karim Belhocine is de offensieve onmacht van de afgelopen weken zeker niet vergeten. De jammerlijke blessure van de jonge Ken Nkuba zou de terugkeer van Lukasz Teodorcyzk in de basiself ook wel eens danig kunnen bespoedigen. De Zebra's weten namelijk maar al te goed dat als de Poolse aanvaller zijn vorm van weleer terugvindt verdedigers vroeg zullen moeten opstaan om hem een strobreed in de weg te leggen. Heeft hij de sleutel in handen om de Carolo's richting de top 4 te piloteren?

Volg de clash tussen Sporting Charleroi en Sporting Anderlecht vrijdagavond om 20u45 op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top