Haast onopgemerkt kwam Noa Lang op de laatste dag van de transferperiode over op leenbasis van Ajax Amsterdam, maar de Nederlander vond meteen zijn plaatsje in het elftal van Philippe Clement. In die mate zelfs dat, op de vooravond van de verplaatsing naar KV Mechelen donderdagavond, hij een van de eerste namen is die de coach op zijn blad zet.
Noa Lang staat erom bekend een sterk karakter te hebben. Dat is tenminste het etiket dat op hem kleeft wanneer hij als enige zomeraankoop arriveert bij Club Brugge. De Nederlandse jeugdinternational toont sinds zijn komst van Ajax Amsterdam - een huurovereenkomst met een verplichte aankoopoptie van 6 miljoen euro - dat hij ook met de bal aan de voet overloopt van het karakter. Als onbetwiste titularis sinds oktober is Noa Lang erin geslaagd Philippe Clement te overtuigen van zijn onmiskenbare kwaliteiten.

Vaak beslissend

Drie goals en twee assists in acht wedstrijden in de Jupiler Pro League. De 21-jarige aanvallende middenvelder had niet lang nodig om zich aan te passen aan het Belgische kampioenschap. Nochtans is, naar eigen zeggen, het verschil tussen de Eredivisie en de Jupiler Pro League groot. "Ik krijg veel minder tijd wanneer ik de bal ontvang. In Nederland had ik de tijd om te controleren en rond me te kijken. Hier heb ik meteen een tegenstander in mijn rug." Het meer fysieke aspect van de Belgische competitie verhindert hem echter niet om te presteren bij Blauw-zwart. In zijn laatste vier wedstrijden was hij goed voor drie assists en één doelpunt. Sterker nog, in twee van zijn vier Champions League-optredens behoorde hij tot de uitblinkers. Druk lijkt dan ook van zijn frêle schouders af te glijden.

Zijn stiefvader Nourdin Boukhari, ex-speler van Ajax, liet er geen gras overgroeien en schreef de jonge Lang reeds op jonge leeftijd in bij het opleidingscentrum van Feyenoord. Na een overstap naar Nantes, passeert Lang opnieuw via Rotterdam om naar de jeugd van Ajax te trekken. Zijn vorming en zijn sterke karakter zorgen ervoor dat hij ten allen tijde zijn verantwoordelijkheid neemt. Philippe Clement had dat al snel in de smiezen en laat Lang toe om uit te blinken. "Ik ben een speler die ervan houdt in de bal te komen en een oplossing te zoeken aan de tweede paal. Ik hou ervan veel vrijheid te krijgen, de ruimtes op te zoeken en tussen de lijnen te spelen om een actie op gang te brengen. En dat is ook wat de coach van mij verwacht." Bij de competitieleider voelt Noa Lang zich als een vis in het water en hij zal er dan ook alles aan doen om die eerste plaats ook na de verplaatsing naar KV Mechelen te behouden.

Volg de wedstrijd tussen KV Mechelen en Club Brugge donderdagavond om 20u45 op Eleven Pro League, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt in de app en op het web met de 'Interactieve videoplayer' een gloednieuwe ervaring aan. Dankzij deze nagelnieuwe functie kan je tijdens de uitzending van de wedstrijd in een handomdraai de opstellingen van beide elftallen, de wedstrijdgegevens en de vorige ontmoetingen tussen beide ploegen opvragen. Bovenal stelt de interactieve videoplayer je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven via het menu op de rechterkant van je scherm. Dankzij deze nieuwe functie kan je de matchen van je favoriete team beleven zoals nergens anders!