BTNC-winnaar Cha0s: “Ik had niet meteen door dat ik gewonnen had”

Nieuws |

Velen onder jullie hebben de avonturen van onze kandidaten gevolgd tijdens de vier competitieweken. Zoals je in de vierde aflevering kon zien, is het Cha0s die zich tot eindwinnaar kroonde! Binnenkort zullen we hem dus aan het werk zien als officiële caster van Proximus. Wij blikken samen met Cha0s, Liam voor de vrienden, terug op dit grote Be The Next Caster-avontuur.

 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Het doek is gevallen! Met acht waren ze, de kandidaten die aan de start stonden van de Be The Next Caster-competitie, de talentenjacht waarin we op zoek gingen naar de beste esportscaster in Vlaanderen. Van Jan “Bobo Joe” Werner en Vincent “Freekje” Vanloo moesten we helaas afscheid nemen in de eerste twee afleveringen. Aflevering drie betekende het einde voor Nils “Elnilson” Philips en Nichola “wH1TE” Bauwelinck.

Met vier bleven ze over voor de grote finale: Jasper “Bobo Jack” De Belder, Mirte “Moraltis” Horemans, Omar “Woong” Van Vynckt en Liam “Cha0s” De Cuypere. Na rijp beraad van de jury werd de laatstgenoemde door panellid Damien Rapoye uitgeroepen tot winnaar van het allereerste Be The Next Caster-seizoen.

“Ik ben heel blij. Ik had dit niet verwacht”, was de eerste reactie die we kregen van Cha0s de dag na zijn triomf. “Ik was echt verrast. Ik had ook niet meteen door dat Damien onmiddellijk de naam van de winnaar zou bekendmaken. Ik besefte het pas toen de andere kandidaten naar mij keken en applaudisseerden.”

“Deelnemen aan deze competitie was een heel leuke ervaring. Ik heb me enorm geamuseerd tijdens de verschillende opdrachten”, aldus Cha0s. “Ik heb ook nieuwe mensen leren kennen, die ik ongetwijfeld nog zal terugzien binnen de esportsscene. Het zou mij niet verbazen mochten er nog andere deelnemers uitgroeien tot professionele casters. Het niveau van de afvallingsrace lag echt hoog. Ik merkte nauwelijks een verschil tussen de kandidaten die al wat castingervaring hadden en de kandidaten die dat voor de eerste keer deden. Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan.”

Op de vraag wat zijn favoriete moment uit de competitie was, moest hij niet lang nadenken. “Ik had met Moraltis afgesproken dat we, in het interview net voor aanvang van onze finale, allebei op hetzelfde moment “ik” zouden antwoorden op de vraag wie de titel zou winnen. Maar uiteindelijk is dat een beetje in de soep gelopen (lacht).”

De moeilijkste opdracht was volgens Cha0s dan weer de eerste. “Je moet commentaar geven op games die je helemaal niet kent, maar dat mag je niet laten blijken. Anderzijds mag je ook niet te zelfzeker overkomen, want dan kan je misschien iets vertellen wat helemaal niet klopt. Je moet de juiste balans en woorden vinden om te beschrijven wat er gebeurt.”

Wat betekent deze titel nu? “Ik zal natuurlijk kunnen casten op grote toernooien in België, maar daar wil ik het niet bij laten. Ik wil me ook focussen op andere projecten binnen de wereld van esports. Ik wil bijdragen aan de ontwikkeling van de scene in België, net zoals het programma Be The Next Caster dat heeft gedaan.”

Bedankt aan alle kijkers die het programma volgden en aan de acht kandidaten die een gek avontuur hebben beleefd. Wie weet zien we elkaar misschien terug in een nieuwe editie van je favoriete show: Be The Next Caster.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top