5 matchen op het programma: het is nu al kerst bij de NFL

Met zomaar eventjes 5 NFL-matchen ziet het weekend er intens uit op de Eleven Sports-kanalen.

Op de affiche: de Browns die helemaal terug zijn, de reeds gekwalificeerde Packers en een confrontatie tussen de Saints en de Chiefs. En dat zou wel eens de generale repetitie voor de Super Bowl kunnen zijn.Volg de NFL op Proximus Pickx via de kanalen van Eleven Sports.

Las Vegas Raiders – Los Angeles Chargers, vrijdag 18/12 om 2.20 uur

De Raiders moeten hun ambities voor de play-offs opbergen: vorige week leden ze zware verliezen tegen de Indianapolis Colts (27-44). Las Vegas heeft nochtans wel nog een kans om de zevende kwalificatieplaats binnen te rijven, maar het team heeft het lot niet meer in eigen handen en dus moet het sowieso winnen van de Los Angeles Chargers. En winnen van een divisierivaal, dat is nooit gemakkelijk.

Los Angeles Chargers: de hoop op een betere toekomst

Vanuit boekhoudkundig oogpunt is het seizoen van de Chargers geen succes te noemen. Het team uit Los Angeles staat momenteel met 4-9 laatste in zijn divisie en maakt geen kans meer op de play-offs. Maar na de afgang tegen de Patriots in week 13 (45-0), zijn de Chargers er vorig weekend in geslaagd Atlanta te verslaan. En Justin Herbert heeft nog maar eens bewezen dat hij klaar is om het team de komende seizoenen te dragen.

Justin Herbert, de Oregon kid

Justin Herbert, in 1998 in Oregon geboren, heeft sport in zijn bloed. Hij speelt baseball, basket en American football en het is net in die laatste sport dat zijn carrièrekansen het grootst zijn. Hij blijft trouw aan zijn thuisstaat en verdedigt de kleuren van de universiteit van Oregon. Bij de draft 2020 werd hij met de 6de keuze door de Chargers geselecteerd. Hij is de derde quarterback in zijn klasse, na Joe Burrow (Cincinnati Bengals) en Tua Tagovailoa (Miami Dolphins). En het duurt niet lang vooraleer zijn geniale arm hoge ogen gooit.

De blessure van Tyrod Taylor

Justin Herbert begon het seizoen als vervanger, maar vanaf week 2 werd hij in het diepe gegooid toen hij het moest opnemen tegen de Kansas City Chiefs na de last-minute tegenslag van Tyrod Tailor (die het slachtoffer werd van een doorboorde long na een fout van de teamarts die hem een prik gaf). De Chargers moesten door de knieën na verlengingen, maar zijn zeker dat ze hun quarterback van de toekomst houden.

De voorspelling van de 9-jarige Justin Herbert

Toen hij 9 jaar oud was, moest de kleine Justin als huiswerk vertellen hoe hij zijn toekomst zag. Zijn voorspellingen: hij zou footballspeler worden en in Los Angeles wonen. Zo zie je maar dat sommige dromen geen bedrog zijn!Onze pronostiek: overwinning van de Chargers. nine year old justin herbert had it all planned out pic.twitter.com/4BbpmUpDqU — Los Angeles Chargers (@Chargers) April 29, 2020

Denver Broncos – Buffalo Bills, zaterdag 19/12 om 22.30 uur

Eén maal is geen maal: de NFL komt zaterdagavond met de Broncos en de Bills naar je scherm. De AFC East wordt al meer dan 10 jaar gedomineerd door de New England Patriots. De Bills hebben dan ook al ettelijke keren op hun kin moeten kloppen de afgelopen jaren. Maar vandaag is het Buffalo-team klaar om de strijd aan te gaan met de beste teams van de Conference in de play-offs. De kwalificatie zou al dit weekend een feit kunnen zijn.Onze pronostiek: overwinning voor de Bills.

Green Bay Packers – Carolina Panthers, zondag 20/12 om 2.15 uur

De Packers hebben het klaargespeeld. Voor het tweede opeenvolgende jaar hebben ze de NFC North binnengehaald en ze staan momenteel eerste in de NFC. En dat is niet niks, want de ploeg die tijdens het reguliere seizoen aan de leiding staat, is vrijgesteld van de eerste ronde van de play-offs. Op het moment dat ze oog in oog komen te staan met het moedige maar net iets te beperkte team van de Panthers mogen ze dus geen fouten maken.Onze pronostiek: overwinning voor de Packers

New Orleans Saints - Kansas City Chiefs, zondag 20/12 om 22.25 uur

En wat als deze match de generale repetitie voor de volgende Super Bowl was? In de AFC zijn maar weinig teams in staat om de dominantie van de Chiefs te contesteren. De titelkampioenen lijken nog sterker dan vorig jaar en kunnen een verwoestende versnelling hoger schakelen als hun tegenstanders nog maar de indruk wekken een gevaar te vormen. Ondanks drie interceptions die afgelopen weekend door Patrick Mahomes werden gelanceerd, bleek Kansas City te sterk voor de Dolphins. Want de kampioenen zijn niet alleen meesterlijk, ze bijten ook door.

De Saints wachten op de terugkeer van Drew Brees

De Saints moeten het al meerdere weken zonder Drew Brees stellen (11 gebroken ribben en een doorboorde long, da's geen kleintje). Gelukkig kunnen ze het zich veroorloven rustig zijn terugkeer af te wachten. Vervanger Taysom Hill is niet de meest overtuigende quarterback van de Ligue, maar New Orleans heeft niet meer nodig om te winnen. Behalve dan vorig weekend. De Eagles draaien al een paar weken op volle toeren en deden de Saints in het stof bijten. Daardoor staan ze niet langer eerste in de Conference NFC. Een confrontatie met de Chiefs is niet de gemakkelijkste manier om die eerste plaats terug te winnen.Onze pronostiek: overwinning voor de Chiefs.

New York Giants – Cleveland Browns, maandag 21/12 om 2.20 uur

De Giants verloren zondag van de Cardinals en moesten de eerste plaats van de NFC East in Washington afgeven. En nu zondag komen ze tegenover de Browns te staan, die helemaal heropleven. Na Cleveland moeten de Giants het tegen een ander team van de AFC North opnemen voor de play-offs: de Baltimore Ravens. Een ingewikkeld programma dus.

De Browns naar de play-offs

De laatste keer dat Cleveland meedeed aan de play-offs was in 2002 en ze hebben het de afgelopen twintig jaar best moeilijk gehad. Tussen 2015 en 2017 wonnen de Browns maar 4 wedstrijden. Maar het lijkt erop dat een nieuw tijdperk is aangebroken in Ohio. Een nieuwe coach en een jonge quarterback (Baker Mayfield – foto) die zijn ritme almaar beter vindt en geholpen wordt door een zeer goed spel op de grond: dat is het recept van Cleveland om de play-offs te halen.

Cleveland 2 – New York 0?

Door maandag van de Ravens te verliezen, hebben de mannen van Kevin Stefanski hun joker ingezet. De komende twee wedstrijden tegen de New Yorkse teams worden cruciaal: de Giants deze week en de Jets in doodsangst volgende week. Met zo'n programma is falen geen optie voor de Browns (foto: Nick Chubb).Onze pronostiek: overwinning voor de Browns

Nieuws

Bekijk alles
Top