Het ultieme toernooi dat maar één kan winnen. Zo kan je dit laatste evenement van 2020 voor CS:GO samenvatten. Acht van ‘s werelds beste teams treffen elkaar voor een prijzenpot van maar liefst $500 000. Geschiedenis hangt in de lucht.

Stream
De topfavorieten


Team Vitality

Momenteel de nummer één in het professioneel circuit. Het Franse team heeft er al een geweldig eindejaar opzitten door twee tornooien op rij te winnen: IEM Beijing en Blast Premier Fall Finals. Indrukwekkend sterk wanneer ze onder druk staan ook. Het mag duidelijk zijn dat de bijen topfavoriet zijn om een derde succes op rij te boeken in de IEM Global Challenge. Het wordt ook een blij weerzien met onze landgenoot Nivera, die heel mooie dingen liet zien tijdens zijn vorige optredens voor het franse team.

Astralis

De Denen staan opnieuw in de schijnwerpers met enkele knappe prestaties. Ze wonnen de DreamHack Masters Winter tegen mouz na een thriller. De sterren zijn voldoende gewapend om mee te dingen naar de eindzege. Vooral device is in bloedvorm en speelde een hoofdrol in het behalen van hun vorige titel.

Furia Esports

De beste Braziliaanse ploeg van dit moment heeft deze IEM Global Challenge met stip aangeduid in de agenda. Als boegbeeld van de professionele scene in Amerika, kende Furia succes in 2020 met de ESL Pro League en de Blast Premier Fall Showdown. Ook in de DreamHack Masters Winter presteerden ze goed, maar werden ze tegengehouden door de pletwals Astralis. Maar arT en de zijnen kunnen ook nu weer verrassen met hun ongewone speelstijl en hun innovatieve manier van spelen.

Deze drie krijgen uiteraard geen vrijgeleide, want de kapers liggen op de loer. Het niveau van deze IEM Global Series ligt dan ook zeer hoog. Ook de andere deelnemers lieten al blijken dat ze klaar zijn voor de strijd. Zo wordt het uitkijken naar Natus Vincere, alias de Russische hydra. Tegen Vitality toonde het zich een ware challenger voor de eindzege. Met s1mple en electronic op kop, lijkt het team een serieuze uitdaging te gaan worden. Dat geldt trouwens ook voor BIG Clan, Complexity Gaming en Heroic. Drie teams die een torenhoog niveau bereiken op CS:GO.

De enige “kleinere” naam zou wel eens Team Liquid kunnen zijn. Het niveau van het Amerikaanse superteam is gezakt sinds het vertrek van zijn kapitein en leider nitr0. Liquid stond zelf onder Triumph en het ter ziele gegane Chaos Esport Club in het eindklassement van de IEM Beijing.

Format

De acht gekwalificeerde teams worden eerst in twee groepen verdeeld. De wedstrijden in deze fase zullen worden gespeeld in een format met dubbele eliminatie en BO3-wedstrijden. De twee beste teams van elke groep plaatsen zich voor de play-offs, die bestaan uit de halve finales, gespeeld in BO3, en de grote finale. De laatste wedstrijd zal worden beslist in een BO5, een kwestie van een beetje meer pit aan het einde van de competitie toe te voegen.

We zien elkaar hier aanstaande om de eindfase van de competitie live te volgen! Je kan alles op de voet volgen bij Pickx.be vanaf zaterdag tot en met zondag bij Pickx Live voor de grote finale.

Copyright afbeelding: Intel & ESL Gaming