Het is beslist: Cha0s wint de eerste editie van ‘Be The Next Caster’!

Vier afleveringen lang ging Proximus Pickx op zoek naar het nieuwste castertalent van Vlaanderen, om zo het nieuwe esportsgezicht te worden van onze zender. Na ook weer een spannende finale gezien te hebben, viel de keuze van de jury op Liam ‘Cha0s’ De Cuypere.

Het werd een heuse nagelbijter in de grote finale, waar er nog vier kandidaten probeerden te strijden voor de eindzege in ‘Be The Next Caster’. Zij waren de primussen van wat een avontuur was dat met acht kandidaten begon.

De vier kandidaten die een laatste gooi naar de zege mochten doen, waren Mirte ‘Moraltis’ Horemans, Liam ‘Cha0s’ De Cuypere, Jasper ‘Bobo Jack’ De Belder en Omar ‘Woong’ Van Vynckt. Moraltis en Cha0s waren de specialisten van dienst voor ‘Counter-Strike: Global Offensive’ (CS:GO), Bobo Jack en Woong gooiden zich dan weer volledig voor ‘League of Legends’ (LoL).

Opnieuw casten in duo’s

Allen zouden ze opnieuw beoordeeld worden door het vaste jurypanel Damien Rapoye en Robert Jan Kortooms. De twee werden in de finale deze keer bijgestaan door Bouba Kalala, presentator bij Studio Brussel en ook helemaal into het gamen. Zo presenteerde hij samen met William Bouva en Eva Mundorff dit jaar de YouTubeshow ‘Gamelab’, waarin het strafste, grappigste en meest bizarre gamenieuws geselecteerd en gefileerd werd.

In de laatste vuurproef moesten de kandidaten opnieuw in duo's een presentatie voor hun rekening nemen: Bobo Jack en Woong in 'LoL', Moraltis en Cha0s in 'CS:GO'. Desalniettemin werden ze als individu beoordeeld. Het volledige plaatje moest kloppen deze keer. Zo becommentarieerden de twee duo's een wedstrijd waarin er geen sprake was van technical issues. Hun introductie op the game, het commentaar en de afsluiter moesten allemaal on point zijn.

Bouba gelooft Bobo Jack

Bobo Jack en Woong mochten de spits afbijten. Ze mochten een game van de Belgian League Finals tussen KV Mechelen en Sector One casten. Beide heren waren na afloop van hun cast meer dan tevreden. “De buit is binnen. Ze gaan twee winnaars moeten aanduiden”, klonk het in koor.

De jury oordeelde dat Woong de meeste progressie had geboekt doorheen de zoektocht. “Je bent rustiger geworden in je casten”, klonk het bij Damien Rapoye. Bouba Kalala zwaaide dan weer met de loftrompet voor Bobo Jack. “Je hebt een natuurlijke flow. Ik geloofde je”, was de mooie kritiek van de Stubru-presentator aan het adres van Bobo Jack.

Geen chaos bij Cha0s

Na Woong en Bobo Jack waren Moraltis en Cha0s aan de beurt. Zij mochten een lower bracket-match van de ESL Cologne tussen Fnatic en Team Heretics casten. Wat opviel na de cast van Woong en Bobo Jack, waar de twee elkaar beurtelings aan het woord lieten, was het duidelijk dat Cha0s een iets dominanter type was en de cast nagenoeg volledig naar zich toetrok.

Iets wat ook bij de jury opviel. “Probeer er de volgende keer op te letten om je compagnon ook wat spreekruimte te geven”, klonk het bij Damien. Moraltis kreeg dan weer bloemetjes toegeworpen omwille van haar gamekennis. “Maar je mag bij momenten wat meer hypen. Neem een beetje over van Cha0s en het komt goed”, aldus Robert Jan Kortooms. Bouba had ook nog een toffe mededeling voor Cha0s. “Je gamertag is dan wel Cha0s, maar je casten verloopt allesbehalve chaotisch.”

Cha0s haalt het

En zo was de teerling geworpen door de vier finalisten. Na de twee duopresentaties was het tijd voor de jury om te beraadslagen wie uiteindelijk de zege mocht binnenrijven. Alvorens het finale oordeel geveld werd, had sponsor OnePlus nog iets leuks in petto. Iedere finalist kreeg namelijk een 8 Plus smartphone cadeau.

En dan was het finale moment aangebroken. Slechts één iemand zou de nieuwe caster worden. De apotheose van ‘Be The Next Caster’ was aangebroken. Wie van de vier was nu de allerbeste? “Het was een moeilijke keuze, maar die viel op Cha0s”, aldus jurylid Damien.

“Ik kan het echt niet geloven. Dit had ik niet zien aankomen”, was de eerste reactie van Cha0s. “Hij is een terechte winnaar”, vulde zijn ‘CS:GO’-maatje Moraltis aan.

Een dikke proficiat alvast aan Cha0s!

Herbeleef hier de spannende finale van de eerste editie van 'Be The Next Caster'.

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top