De populairste series van 2020 volgens IMDb

Series | De filmwebsite bij uitstek is de Internet Movie Database, ofwel IMDb, waar statistieken, recensies en alle mogelijke informatie over films, series en acteurs achtergelaten wordt. Jaarlijks publiceren ze ook enkele ‘best of’-lijstjes. Proximus Pickx werpt een blik op de lijst van de meest populaire series van het afgelopen jaar.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Een kleine disclaimer voor we eraan beginnen: met meest populaire serie bedoelt IMDb niet zomaar de reeks die de hoogste score haalde in de user reviews. De lijst gaat uit van de MOVIEmeter, die bijvoorbeeld ook gebaseerd is op het aantal bezoekers op de pagina van een serie. Dat gezegd zijnde, op nummer 10 vinden we de Netflixserie ‘The Crown’, die het Britse koningshuis volgt. Het vierde seizoen was populair genoeg op de website voor een vermelding in de top 10. Op nummer 9 staat nog een Netflixreeks, namelijk ‘The Witcher’, dat aan het begin van het jaar zeven weken op nummer één stond in de ‘moviemeter’ van IMDb.
 
Op nummer 8 staat het derde seizoen van de vermaarde reeks ‘Westworld’, waarin we ook buiten de grenzen van het themapark kijken. HBO bestelde al een vierde seizoen. De 7de en 6de plaatsen zijn opnieuw voor Netflix. Daar vinden we respectievelijk ‘The Umbrella Academy’, dat met het tweede seizoen nog beter scoorde dan het eerste, en het nieuwe ‘The Queen’s Gambit’. In die laatste is de hoofdrol voor de grootste ster van het jaar volgens de website: Anya Taylor-Joy, die het schaken voor iedereen toegankelijk en entertainend maakt.

Runner-ups

Een reeks die in deze lijst niet mocht ontbreken, is ‘The Mandalorian’, op de 5de plaats. Gedurende het hele eerste en tweede seizoen bleef de spin-off van het ‘Star Wars’-universum in de top 3 van de MOVIEmeter, dus het is in elk geval geen verrassing dat de reeks op Disney+ de lijst haalde. Met ‘Ozark’ op plaats 4 is het weer aan Netflix. In seizoen 3 ging de saga rond de misdaadfamilie verder dan tevoren, en kijkers verlangen al naar het vierde en laatste seizoen in 2021.
 
Op plaats 3 staat ‘Dark’, de Duitse serie die op Netflix steeds aan populariteit wist te winnen. Het duistere en mysterieuze verhaal kende in het derde en laatste seizoen dit jaar eindelijk de ontknopingen waar fans op zaten te wachten. Dat de serie de verwachtingen kon inlossen, bewijst de hoge score op deze lijst. De 2de plaats is ook voor een Niet-Engelstalige Netflixserie: ‘La Casa de Papel’. Het nieuwste seizoen doet kijkers met een enorme cliffhanger watertanden naar de conclusie van volgend jaar.

En de winnaar is...

Op nummer 1 staat de controversiële superheldenserie van Prime Video ‘The Boys’. Het eerste seizoen van de serie deed al wat stof opwaaien door de humoristische en gewelddadige blik op een team van superhelden en de sociale en politieke impact die zo’n team echt zou hebben op de wereld. Het tweede seizoen deed er nog een paar schepjes bovenop. De cynische aanpak van de reeks werpt vruchten af, want met een gebruikersscore van 8,7 na 224.000 reviews is de reactie overweldigend positief. Een verdiende winnaar, dus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top