Het beste internationale voetbal van 2020

Sport |

Ondanks de coronacrisis bracht het internationale voetbal zoals gewoonlijk weer spektakel. Europese competities toonden opnieuw wedstrijden vol emoties en verrassingen. Proximus Pickx blikt terug op de mooiste gebeurtenissen in het buitenlands voetbal van 2020.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Champions League

In de Champions League kregen de kijkers een historische uitgave te zien. Voor het eerst in de geschiedenis namen de laatste acht teams in 2020 deel aan een ongeziene ‘Final 8’ in Lissabon. Dat werd georganiseerd om de veilige maatregelen van het coronavirus te kunnen implementeren. Uiteindelijk kon niemand Bayern München bedreigen, ze wonnen de finale van Paris Saint-Germain. De teamgenoten van sterspeler Kylian Mbappé kwamen dichtbij een eerste zege in de Champions League, maar zullen dit seizoen opnieuw moeten proberen.

In ons land kon Club Brugge het ondanks mooi voetbal en spannende wedstrijden nooit halen in hun belachelijk sterke groep met topclubs als PSG, Real Madrid en Galatasaray. Racing Genk kon evenzeer niet doorstoten in een groep met Liverpool, Napels en RB Salzurg waarbij Erling Haaland in het begin van het seizoen nog de grote openbaring van het seizoen was. Intussen speelt Haaland al voor Borussia Dortmund. 

De Europa League

Zullen we deze wedstrijd ooit de 'Sevilla FC League' noemen? Voor de vierde keer in dit decennium (de zesde sinds het begin van deze eeuw) zwaaien de Andalusiërs inderdaad met de C3-trofee. Ze wonnen de finale tegen het Inter Milan van Romelu Lukaku nadat ze onderweg niemand minder dan AS Roma hadden uitgeschakeld. Eerder in de race versloegen ze ook Wolverhampton en Manchester United.

Aan Belgische zijde wist Gent als eerste te eindigen in hun groep voor Wolfsburg en Saint-Etienne, terwijl Standard dicht bij een topprestatie kwam tegen Eintracht Frankfurt, die ze thuis overwonnen. In de knock-outfase vielen de Buffalo's uit na een verlies tegen AS Roma terwijl Club Brugge niets kon doen tegen een te sterk Manchester United.

In het huidige seizoen is alleen Antwerpen erin geslaagd het goed te doen, vooral thuis tegen Tottenham. The Great Old zal België vertegenwoordigen begin 2021 terwijl Standard en Gent nooit verder dan de groepsfase raakten.

Belgen in het buitenland

Veel Rode Duivels konden dit jaar verbazen in heel Europa. Door in alle competities met Inter Milan niet minder dan 34 goals te scoren, evenaarde Romelu Lukaku het record van de Braziliaanse legende Ronaldo. Dries Mertens werd dan weer dé topscorer in de geschiedenis van Napoli en haalde de Slowaak Marek Hamšík in. In Engeland heeft Kevin De Bruyne opnieuw indruk gemaakt met Manchester City, tot zover dat hij door velen wordt beschouwd als de beste middenvelder ter wereld. Ook in het middenveld, kwam Youri Tielemans helemaal tot bloei in Leicester.

Eden Hazard beleefde dan weer een minder positief seizoen. Keer op keer raakte hij bij Real Madrid in de lappenmand. Thibaut Courtois had in tegenstelling tot Hazard wel een goed seizoen in de Spaanse hoofdstad. Jan Vertonghen had het op zijn beurt lastig door de komst van José Mourinho, hij ruilde Londen in voor Benfica. Thomas Meunier had na vier jaar in Parijs ook interesse in een andere club om zichzelf nog te verbeteren, waardoor hij intussen de kleuren van Borussia Dortmund verdedigt. 

Tot de sterspelers kunnen we intussen ook Timothy Castagne rekenen, die in Leicester sterk bezig is. Atletico Madrid mocht opnieuw Yannick Carrasco op het veld verwachten en Alexis Saelemaekers domineert met AC Milan de Serie A. Hopelijk kan ook dit seizoen evenveel verrassingen en topprestaties met zich meebrengen! 

Volg het beste van de Champions League, de Europa League, La Liga, de Bundesliga, de Serie A of de FA Cup het hele seizoen op de kanalen van Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

De Proximus Pickx-dienst biedt een nieuwe “interactieve” modus aan op zijn app (Android & iOS) en op het web. Dankzij deze nieuwe functie kun je bij uitzendingen van verschillende wedstrijden de teamcomposities ontdekken, de wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de ontmoetingen tussen de twee clubs vinden met enkele kliks. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Dankzij deze nieuwe functies ervaar je de prestaties van je favoriete team zoals nergens anders.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top