R6S Benelux Cup : Gamma Gaming pakt de titel en wint €4000

Door Proximus

Deel dit nieuws

De Benelux Cup voor Rainbow Six Siege kende zondag zijn ontknoping. De favoriet, Gamma, stak na een spannende finale de eindzege op zak.

De kwalificaties, de play-offs, de groepsfase en de finales; deze vier lange etappes kleurden de eerste Benelux Cup dat georganiseerd werd door META en Ubisoft. Het duurde dus enkele weken vooraleer de langverwachte finales plaatsvonden. De competitie kende ook een hoog niveau door de deelname van enkele uitstekende teams. Dat werd ook gesmaakt door het publiek en sommige wedstrijden haalden zelfs meer dan 1000 kijkers.

In de laatste rechte lijn bleven vier finalisten over die het zondag onderling mochten uitvechten. De eerste halve finale was er eentje tussen Aethra Esports, de winnaar van groep A, en Passion, de tweede van groep B. Ondanks een enorm succes op Villa (7-2), maakte Passion het spannend door Coastline te kloppen met 6-8. Het werd uiteindelijk Club House die Aethra naar de finale kon loodsen.

De andere halve finale was er eentje tussen Gamma en Team Zoned. Een duel van korte duur, met een vlotte 2-0 overwinning en een indrukwekkende 7-1 op Oregon. De twee favorieten mochten het dus onderling uitvechten in de finale. Op papier waren Panix en de zijnen van Gamma de favoriet, maar de uitdagers waren op de afspraak. Nadat Gamma de eerste map won (7-3, Coastline), vocht Aethra terug op de map naar hun keuze, Villa. Niet zonder moeite wonnen ze met 6-8.

De beslissende partij ging door op Themepark, een map die traditioneel voor strategische wedstrijden zorgt. Het werd een wedstrijd waarin Gamma zich de meest solide toonde en de overwinning met 7-5 kon binnenhalen.

Het werd dus 2-1 voor de eerste kampioen van de Benelux Cup, die 4000 euro mee naar huis mag nemen. De andere finalisten krijgen de troostprijs mee naar huis: €2000 voor Aethra en €1000 voor Passion en Team Zoned.

Een mooie prijzenpot, teams met een uitstekend niveau en heel wat kijkers: de balans van de competitie oogt mooi. Meteen een mooi begin voor het volgende kampioenschap, dat in het eerste trimester van 2021 van start zal gaan.

Credits afbeelding : Rainbow6Benelux

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top