Virtus.pro versloeg zondag het Portugese team sAw in de finale van de Dreamhack Open 2020. De Russische ploeg neemt zo de prijzenpot van 50 000 euro mee naar huis en staat knap elfde op de wereldranglijst HLTV.

Dit weekend vond het slot van de Dreamhack Open 2020 plaats en mochten teams van het midden van het klassement zich met elkaar meten. Een wintereditie met als winnaar het Russische Virtus.pro, dat afstand nam van sAw na een BO5 van 5 rondes.

Virtus.pro kreeg een lastig parcours voorgeschoteld en werd in de groep met forZe, Espada en XSET geplaatst. De eerste hindernis was XSET, maar het vrouwenteam dat zich via de Iberian Qualifier wist te plaatsen, kon weinig weerwerk bieden. Een 1-2 nederlaag tegen forZe dwong Jame en de zijnen tot een tie-breaker tegen Espada. Een wedstrijd die ze met 2-0 wonnen en een plek in de halve finale tegen Gambit Esports opleverde. De match leek een gesloten wedstrijd te worden en Virtus.pro opende de dans en liet de tegenstanders niet op adem komen. Ze moesten wel een map toestaan, maar Virtus.pro de finale werd wel bereikt. Tegenstander in die finale: sAw.

Het eerste deel van de wedstrijd verliep wat vreemd, want beide ploegen konden winnen op de map die de tegenstander had gekozen. Zo won sAw met 16-7 op Inferno om nadien van Virtus.pro te verliezen op Vertigo met 9-16. Op de volgende map, Train, begon het Portugese team dan weer aan de favoriete kant van het verdedigende team, maar ze konden dit niet benutten. Ze stonden 7-8 in het krijt bij de rust. Nadien speelde Virtus.pro het volwassen uit en maakte het gebruik van zijn AWP. Het werd 10-16. De wedstrijd werd beslist op Dust 2 na een erg gesloten partij. In de overtime trok Virtus het laken naar zich toe met 4 tegen 0.

Zo pakt het team zijn twee eindzege in drie weken tijd na de overwinning tijdens het tweede seizoen van Flashpoint. Een mooie afsluiter van het seizoen dus.

Copyright visuel : Virtus.pro