Zijn de dagen van Radja Nainggolan bij Inter geteld?

Sport |

Woensdagavond (20u45) speelt Inter Milan op het veld van Napoli op de twaalfde speeldag in de Serie A. Het belooft een clash tussen de nummers twee en drie te worden. Inmiddels is bekend dat de Belg Radja Nainggolan niet zal meespelen, hij blijft op de bank met een lichte blessure. 

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het avontuur van Radja Nainggolan bij Inter Milan was zeker niet gemakkelijk. Bij aankomst in juni 2018, werd de Belg na een gemengd eerste seizoen meteen uitgeleend aan zijn voormalige club Cagliari. Nainggolan keerde deze zomer terug na een succesvol seizoen in Sardinië (6 goals en 6 assists in de Serie A). Zijn laatste optreden was op 22 november in een wedstrijd tegen Torino, waarvan hij pas de laatste vier minuten in actie kwam.

Ook de laatste tijd bleef hij niet gespaard van pech; hij testte positief op het coronavirus en viel uit met een spierblessure. Met de opkomst van middenvelders Nicolò Barella, Marcelo Brozovic en Arturo Vidal, lijkt het erop te wijzen dat er in de wedstrijdplannen van trainer Antonio Conte geen plaats meer is voor de voormalige Rode Duivel.

De fatale Europese uitschakeling voor Radja?

Ondanks successen in de reguliere competitie, blijft Inter het Europees niet goed doen. Ze eindigden vierde in hun groep in de Champions League want ze slaagden er niet in om te winnen bij FK Sjachtar Donetsk en bleven steken op een gelijkspel. Lukaku en co moeten zich nu dus volledig concentreren op het kampioenschap. 

Geen Champions League betekent uiteraard minder financiële inkomsten, minder wedstrijden om te spelen en dus meer spelers die niet kunnen spelen. Daarom wordt de kern van Inter gedwongen om het personeelsbestand in te krimpen tijdens de transferperiode van januari.  Volgens La Gazzetta dello Sport zou Nainggolan een van de spelers zijn die door het management op de transferlijst wordt geplaatst, samen met Matias Vecino, Christian Eriksen en de jonge Andrea Pinamonti.

Cagliari ter plaatse

De meest waarschijnlijke transfer voor de Belg zou hem terugbrengen naar Cagliari. In september deed het management van Cagliari al zijn best om hun sterspeler te behouden. Na de weinige speelminuten bij Inter, daalde de marktwaarde van de middenvelder onvermijdelijk, en daarmee ook de financiële eisen van zijn management. Een transfer lijkt daarom meer dan ooit op de agenda.

Het valt nog te bezien of de Nerazzurri er geen spijt van zullen hebben dat ze afscheid moeten nemen van de grinta, de infiltraties en de ongelooflijke rechterpoot van de ninja in hun zoektocht naar een eerste Scudetto in elf jaar, wat het ultieme doel van hun seizoen is geworden. 

Het schema voor speeldag 12 van de Serie A:

Dinsdag 15/12

  • Udinese - Crotone (18u30)
  • Benevento - Lazio (20u45)

Woensdag 16/12

  • Juventus - Atalanta: vanaf 18u30 op Eleven Sports 1
  • Inter - Napels: vanaf 20u45 op Eleven Sports 2
  • Fiorentina - Sassuolo (20u45)
  • Genua - AC Milan (20u45)
  • Hellas Verona - Sampdoria (20u45)
  • Parma - Cagliari (20u45)
  • Spezia - Bologna (20u45)

Volg Serie A het hele seizoen op de Eleven Sports-kanalen, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top