Afgelopen weekend, en een paar weken nadat het eindelijk zijn eerste grote finale van 2020 had gewonnen met de IEM Beijing-Haidan, realiseerde Vitality een dubbelslag door de eerste plaats te veroveren op de najaarseindfase van het Blast-circuit. De tweede titel op een rij geeft de bijenkorf heel wat vertrouwen, een paar dagen voor de start van de IEM Global Challenge, de laatste competitie van het jaar 2020.

Afgelopen weekend gingen de Fall Finals van het competitieve Counter Strike-circuit Blast Premier door. De competitie bracht enkele van de beste Europese teams samen. Onder andere G2, Astralis en Natus Vincere, de ongelukkige finalist van de IEM Beijing-Haidan, namen deel. Na een heftige week was het uiteindelijk Vitality dat een tweede opeenvolgende titel veroverde. De Franse organisatie werd naar de top van het klassement gestuwd.

Gekwalificeerd via het reguliere seizoen, konden de bijen zich in het begin van het toernooi zonder grote zorgen ontdoen van de tegenstand, met name mousesports, Natus Vincere en BIG. De bijen zetten een goede prestatie neer door slechts één map toe te geven over het hele toernooi. Ze waren logischerwijs volledig opgepompt voor hun laatste wedstrijd tegen Astralis. De laatstgenoemde, door Na’Vi gedegradeerd naar de lower bracket met een score van 1-2 in de kwartfinales, wist te verrassen door een gekke comeback te maken.

Na het verwijderen van Train en Mirage uit de kaartenpool waren de twee teams eindelijk klaar voor de eerste map van de wedstrijd: Vertigo. Met een defensieve fase die soepel verliep en 12 gewonnen rondes halfweg, nam Vitality een dominante positie in. Vijf extra rondes en een misutaaa in topvorm waren genoeg om het eerste punt te veroveren.

De confrontatie ging vervolgens verder op Dust 2, een map die een spannender verloop kende. Astralis gaf het Franse team aanvankelijk een koekje van eigen deeg. Vitality, bewust van wat er op het spel stond en wat een tweede winstmap op rij zou betekenen, nam vervolgens echter de leiding over met een 14-13 op het scorebord. Maar de Deense machine was ondertussen op toerental geraakt en de mannen van Astralis, onder leiding van device, wonnen op Dust 2 met 16-14: 1-1.

Maar Vitality had nog wat achter de hand. Als je dacht dat het Astralis het spel zou laten dicteren, dan ken je de bijen nog niet goed. Het kwam dus allemaal neer op Inferno, tegenwoordig het ‘Theatre of Dreams’ van de Europese teams. Hoewel Astralis erin slaagde om Vitality te verslaan in de pistol round, wonnen de bijen de volgende zeven rondes ondanks een economische achterstand. Astralis gleed af en slaagde er slechts in om in totaal vijf rondes te winnen, waardoor Vitality zijn tweede grote titel in minder dan twee maanden in de wacht kon slepen.

Het lijkt erop dat het idee van een team met zes spelers, dat dankzij de komst van onze landgenoot Nivera tot stand kwam, na twee maanden van overwinningen zijn vruchten lijkt af te werpen. De mannen van XTQZZ wonnen dus met een score van 16-4, 14-16, 16-5 en trekken helemaal opgefokt naar de laatste grote competitie van 2020, de IEM Global Challenge. Dat evenement kan je natuurlijk live volgen op Pickx.be en op Pickx Live!

Copyright afbeelding: BLAST