Finaleweek twee van De Slimste Mens: maandag

Het is bijna zover: over vier dagen weten we wie zich voor een jaar ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ mag noemen. Dat het een vrouw zal zijn, is al bijna zeker. Maar alles zal uitgemaakt moeten worden in deze tweede en beslissende finaleweek. Proximus Pickx houdt je alvast op de hoogte van wat er te gebeuren staat.

In de laatste aflevering zagen we hoe Riadh Bahri het tijdens het finalespel nipt haalde van Bockie De Repper. Dankzij zijn slimme spel stoot hij samen met winnares van donderdag Catherine Van Eylen door naar de tweede finaleweek. Vanavond wordt het duo vervoegd door dichteres Delphine Lecompte.
 
Vooral Riadh kijkt uit naar de komst van Delphine. Speciaal voor haar heeft de journalist zelfs een gedichtje geschreven. Een warm welkom, of zou het een trucje zijn om haar van haar stuk te brengen? De mannen zijn namelijk serieus in de minderheid in deze finaleweken. Vier vrouwen en slechts twee mannen strijden om de titel.
 
Delphine Lecompte hield het eerder al zes deelnames vol en won daar ook nog eens de helft van. Ze wordt wel eens ‘de vrouwelijke Herman Brusselmans’ genoemd en geldt als één van de revelaties van het seizoen. Haar spel is sterk en haar uitspraken zitten er altijd boenk op. Wie het zal halen vanavond, is moeilijk te zeggen. Maar het zal zonder twijfel even grappig als spannend zijn.

Om te zien wie het vanavond haalt, stem je om 21u35 af op VIER. 

Films

Bekijk alles
Top