Wat heeft de loting van de Champions League in petto?

Sport | Maandagmiddag staat in het Zwitserse Nyon de loting voor de achtste finales van de Champions League op de agenda. De acht groepswinnaars zijn hierbij reekshoofd en zij nemen het op tegen een van de runners-up. De loting is live te volgen op Proximus Sports 1. Meteen erna, om 13u, vindt de loting van de Europa League plaats, waar onder andere Club Brugge en Antwerpen meedingen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Opvallendste naam in de pot met niet-reekshoofden is zonder twijfel FC Barcelona. Juventus snoepte na een forse 0-3 zege op de slotspeeldag in Camp Nou de winst in groep G af van Lionel Messi en co. De Catalanen moeten in de achtste finales dus meteen vol aan de bak tegen een reekshoofd.
 
Titelverdediger Bayern München won poule A vlot en heeft voor de achtste finales een beschermd statuut. Dat geldt ook voor runner-up van vorig jaar Paris Saint-Germain. Ook Real Madrid is, na een bijzonder moeizame poulefase, reekshoofd.
 
Vier groten leiden de dans

Met maar liefst veertien van de zestien ploegen in de achtste finales domineren Engeland, Duitsland, Italië en Spanje de Champions League meer dan ooit. PSG en FC Porto (niet-reekshoofd) zijn de enige uitzonderingen.

De reekshoofden spelen de return in eigen stadion. Confrontaties tussen clubs uit hetzelfde land zijn in dit stadium nog niet mogelijk. Ook een heruitgave van een groepsduel is uitgesloten. De heenwedstrijden staan op 16-17 en 23-24 februari op de planning. De returns volgen op 9-10 en 16-17 maart.

  Reekshoofden
  Bayern München (Dui)
  Real Madrid (Spa)
  Manchester City (Eng)
  Liverpool (Eng)
  Chelsea (Eng)
  Borussia Dortmund (Dui)
  Juventus (Ita)
  Paris Saint-Germain (Fra)

  Niet-reekshoofden
  Atlético Madrid (Spa)
  Borussia Mönchengladbach (Dui)
  FC Porto (Por)
  Atalanta (Ita)
  FC Sevilla (Spa)
  Lazio (Ita)
  FC Barcelona (Spa)
  RB Leipzig (Dui)

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top