Van der Poel maakt statement bij rentree in het veld!

Sport |

Bij zijn eerste deelname dit seizoen aan een veldrit reed de Nederlandse wereldkampioen veldrijden alle concurrentie naar huis. De andere renners konden enkel toekijken en getuige zijn van Mathieu Van der Poel: het beresterke wielerfenomeen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zes weken nadat hij de 104e editie van de Ronde van Vlaanderen won tegen onze eigen Wout Van Aert maakte de Nederlandse wereldkampioen in het veldrijden, Mathieu Van der Poel, zijn opwachting in Antwerpen voor de Scheldecross.

Van der Poel bewees nogmaals waarom hij die trui waard is en won bijna met de vingers in de neus zijn eerste veldrit van het seizoen. De Nederlander kwam over de finish met zes seconden voorsprong op landgenoot en Europees kampioen, Eli Iserbyt. Die kloof kon nog groter zijn maar omdat Van der Poel een zeldzame fout maakte in het zanderig stuk van het parcours kon Iserbyt in zijn kielzog blijven.

Alles winnen

De terugkeer van Mathieu van der Poel betekent slecht nieuws voor de ploeg 'Pauwels Sauzen - Bingoal'. Renners Eli Iserbyt, Michael Vanthourenhout en Laurens Sweeck wonnen in november elk een rit en leken het klasssement te gaan domineren. Nu moeten ze opnieuw rekening houden met het Nederlandse toptalent. Die verklaarde al dat hij alles wil winnen wat er te winnen valt in het veld.

‘En wat dan met Wout Van Aert?’ vragen heel wat wielerliefhebbers zich luidop af. De drievoudige wereldkampioen veldrijden is zich volgens bronnen volop aan het voorbereiden op het wegseizoen van volgend jaar. Hij blijft wel meedingen naar belangrijke overwinningen in het veld.

Ultieme confrontatie in het veld

Vandaag strijden heel wat renners voor de overwinning in de ‘Superprestige van Gavere’. Deze veldrit is de ideale voorbereiding voor de wereldbeker veldcross die volgende week plaatsvindt in Namen. Omdat de wereldbeker zo’n belangrijke race is, tekenen alle toppers present. Mathieu Van der Poel en Wout Van Aert zullen het dan voor de eerste keer dit seizoen tegen elkaar opnemen in het veld. Dat wordt zeker en vast een confrontatie om naar uit te kijken!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top