Union SG kan straks in Lommel de strafste herfstkampioen uit de 1B-geschiedenis worden

Sport | Union Sint-Gillis sluit straks een prima heenronde af met een uitwedstrijd bij Lommel SK. Geen makkelijke opgave, want de Limburgers spelen de laatste weken aardig voetbal. Maar als Union ook deze trip tot een goed einde brengt, dan mogen de Brusselaars zich de strafste herfstkampioen uit 1B noemen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De herfstkampioen is de ploeg die halfweg de competitie op de eerste plek staat. De voorbije seizoenen was de herfstkampioen dus eigenlijk de ploeg die de eerste periode won. Zoals we in het verleden al eens aangestipt hadden, lukte dat meestal met een puntentotaal van 29 of meer. Uitgerekend het aantal punten dat Union voor de laatste match van de heenronde op de teller heeft staan.

Maar als Union straks wint in het Soevereinstadion, dan telt de ploeg van Felice Mazzu aan het keerpunt 32 punten. En dat zou de beste prestatie sinds de competitiehervormingen in 2016 zijn. Geen enkele herfstkampioen haalde dat aantal al.

16-17: KSV Roeselare (30 punten)
17-18: Beerschot (29 punten)
18-19: KV Mechelen (30 punten)
19-20: OH Leuven (29 punten)
20-21: Union SG (29, 30 of 32 punten)

Daarnaast is ook het doelsaldo van Union ongeëvenaard. De traditieclub staat momenteel op +22 en doet daarmee beter dan KV Mechelen (+20) en Beerschot (+19). OHL (+12) en KSV Roeselare (+9) hadden duidelijk minder marge in hun race richting herfsttitel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top