NBA: Welke spelers moeten we het komende seizoen in de gaten houden?

Basketbal | Het startsein van het volgende NBA-seizoen wordt gegeven op 22 december. In de tussentijd kunnen de teams zich klaarstomen tijdens enkele voorbereidingswedstrijden. Dat is dan ook het moment voor de nieuwe rekruten om te tonen wat ze in hun mars hebben. Maar ook voor sommige spelers om hun comeback te maken na maanden van afwezigheid. De eerste wedstrijden vonden vrijdag plaats. Welke spelers hebben hun sporen al verdiend?

Door Pickx

Deel dit nieuws

We zullen het hier niet hebben over NBA-sterren als LeBron James, Anthony Davis, Giannis Antetokounmpo of Kawhi Leonard. De eerste twee mochten gisteren trouwens nog even uitrusten tijdens de voorseizoensderby tussen de Lakers en Los Angeles Clippers.
 
Maar laten we ons in plaats daarvan richten op wie nieuw is voor volgend seizoen. Beginnend met de spelers van wie iedereen de terugkeer had zien aankomen: point-guard John Wall en center DeMarcus Cousins. De twee voormalige All-Stars, die dit seizoen in Houston aankwamen, waren bijna twee jaar afwezig wegens blessures. Ze speelden gisteren voor het eerst opnieuw en trokken meteen de aandacht.
 
De twee spelers, die samen op de Universiteit van Kentucky speelden, waren samen verantwoordelijk voor de eerste 14 punten van de Houston Rockets tegen Chicago. Uiteindelijk werden de Bulls met 104-125 van het terrein geveegd. Wall had 13 punten, 9 assists en 5 rebounds in 19 minuten; Cousins had 14 punten, 5 rebounds, 2 assists, 2 steals en 2 blocks in 15 minuten.

De rookies

Het voorseizoen is het ideale moment voor de pas binnengehaalde rookies (18 november) om hun eerste stappen te zetten met hun nieuwe team. We kijken er uiteraard naar uit om de drie spelers te ontdekken die in het laatste draft het podium haalden: Anthony Edwards (Minnesota Timberwolves), James Wiseman (Golden State Warriors) en LaMelo Ball (Charlotte Hornets). Die drie mogen vanavond hun debuut maken in de andere wedstrijden.
 
Gisteren hebben we wel voor het eerst Obi Toppin met de Knicks gezien. De New Yorkers lijken een goede keuze te hebben gemaakt, want de sterke vleugelspeler scoorde 11 punten en 7 rebounds in 20 minuten. Tegen de Knicks speelden de Detroit Pistons, die groentje Killian Hayes opstelden. De Fransman, de hoogste draftee in de geschiedenis, heeft geen ongelofelijke prestatie geleverd, hij zag er erg gespannen uit. Voor de Chicago Bulls maakte Patrick Williams, 4e in de draft, een sterk debuut.

Wat brengt de toekomst voor Harden?

Gisteren speelde Houston zonder superster James Harden. De 2018 NBA MVP staat altijd te popelen om van lucht te veranderen en blaast koud en warm over zijn toekomst. De geruchtenmolen doet zijn werk, sommigen verklaren dat hij naar Miami Heat gaat en anderen vermoeden een overplaatsing naar de Philadelphia 76ers. De Houston Rockets hebben echter nog niet bevestigd dat ze hem zullen laten gaan. De zaken zullen wel wat sneller moeten gaan, want het seizoen start over 10 dagen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top