Hoe kan Lierse K. 'de koning van de luchtduels' straks afstoppen?

Sport | Lierse Kempenzonen speelt straks een levensbelangrijke thuismatch tegen SK Deinze. De Pallieters moéten punten pakken om de negatieve reeks van de voorbije weken weer wat om te buigen en om een van de potentiële degradatieconcurrenten geen te grote voorsprong te geven. Maar dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

SK Deinze verloor niet meer sinds begin november en lijkt zowel defensief als offensief stilaan een goede balans gevonden te hebben. Offensief zorgt vooral Lennart Mertens voor die balans. De sterke spits scoorde in de laatste drie duels en zit intussen toch ook alweer aan zeven goals in deze campagne. Toch is er een andere statistiek waarbij Mertens letterlijk en figuurlijk boven de rest van de reeks uittorent. Geen enkele andere speler won dit seizoen al zoveel luchtduels als de spits van SK Deinze.

Mertens zit in dertien duels al aan 63 gewonnen luchtduels; daarmee doet de spits ruim beter dan alle spelers van Lierse Kempenzonen. Bij de Pallieters leidt Bitsindou de dans met... 29 gewonnen kopduels. Met Ben Santermans (26) op de strafbank doet Mertens zelfs op z'n eentje beter dan de twee beste (selecteerbare) koppers van Lierse Kempenzonen. Want Van der Veken won dit seizoen nog maar 23 luchtduels. Afwachten dus hoe Tom Van Imschoot zijn pionnen schikt om de koning van de luchtduels af te stoppen.

Gewonnen luchtduels

1. Mertens (Deinze): 63
2. Burgess Union): 56
3. Ruyssen (RWDM): 38
4. Le Joncour (RWDM): 36
5. Cicek (Westerlo): 34

Selectienieuws

Met Jellert Van Landschoot en Simon Vermeiren recupereert Lierse Kempenzonen wel twee kopbalsterkere jongens. Toch is het de vraag of ze meteen in de basisploeg zullen staan na hun langdurige blessure.

Bij SK Deinze staan er nog vraagtekens achter de namen van Le Postollec en Boone. Eerstgenoemde kreeg een tik op de kuit tegen RWDM en moet last minute testen of hij fit is, de tweede is terug na een lange blessure maar wordt mogelijk uit voorzichtigheid nog wat gespaard tot na de winterstop. De Witte, De Greef en Vandenberghe liggen nog wel in de lappenmand.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top