Wie trekt aan het langste eind in de Clasico van het Belgische basketbal?

Sport | We zijn vier speeldagen ver in de atypische jaargang van de Euromillions Basketball League en de Clasico tussen Spirou Charleroi en Filou Oostende staat reeds een tweede maal op de marstabel. Slagen de Henegouwers erin revanche te nemen voor de nederlaag in de heenmatch of dient de landskampioen hen een derde nederlaag toe?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op vrijdag 18 december om 20u30 zullen de ogen van alle basketballiefhebbers gericht zijn op de Spiroudome waar Spirou Charleroi landskampioen Oostende over de vloer krijgt, voor wat te boek staat als de Clasico van het Belgische basketbal. Beide ploegen hebben een en ander recht te zetten op het parket, wat een leuke en spannende pot basketbal zou moeten opleveren.

Charleroi belust op revanche

Sam Rotsaert zal zijn troepen nog wel eens herinneren aan de 94-79 nederlaag tegen Oostende op de openingsspeeldag. In tegenstelling tot wat de naakte cijfers doen vermoeden, maakte Spirou het de landskampioen toen wel degelijk lang moeilijk. Na de nederlaag op de openingsspeeldag boekte Charleroi de week nadien een overwinning tegen Brussels om op 6 december nipt in het stof te bijten tegen Antwerp Giants. En dus prijken de Henegouwers na drie speeldagen met een magere 0,333 op de vierde plaats in het vertekend algemeen klassement. De club, die recent nog bescherming tegen de schuldeisers aanvroeg, zal andermaal moeten rekenen op de shotkracht van Tim Lambrecht (gemiddeld 22,7 punten en 8.3 rebounds) en het spelinzicht van Alexandre Libert (8,7 assists) om de Zeekapiteins tot het uiterste te drijven.

Flauw Oostende wil opnieuw aanknopen met de zege

Voor Filou Oostende is het dan weer zaak de knop om te draaien na de toch enigszins verrassende thuisnederlaag tegen Belfius Bergen. Akkoord, de thuisploeg kon niet op volle sterkte aantreden, maar na een bemoedigende start viel alles toch als een kaartenhuisje ineen. Vooral Amar Sylla speelde een dramatische partij, met amper 2 op 14 korven. En dat voor een speler met NBA-ambities. Coach Dario Gjergja was dan ook niet mals voor zijn troepen en had het over "egoïstisch basket dat niet bij de identiteit van de club past". Aan gangmaker Dusan Djordjevic om zijn collega's opnieuw op scherp te krijgen voor de trip naar Charleroi en zo toch in het spoor te blijven van koplopers Antwerp Giants en Belfius Bergen.

Volg Spirou Charleroi - Filou Oostende op vrijdag 18 december vanaf 20u15 live op Proximus Sports 1, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top