De apotheose nadert: wie kroont zich tot eindwinnaar in 'Be The Next Caster'?

Het grote moment is aangebroken. Maandag 14 december weten we wie de nieuwe esportscaster wordt voor Proximus Pickx. Vanaf 18 uur kan je via Pickx Live of Pickx.be kijken naar de slotshow van 'Be The Next Caster'.

Wat een avontuur is 'Be The Next Caster' geweest. Met acht kandidaten begonnen ze aan de talentenshow van Proximus Pickx, op zoek naar dat ene grote talent om esportscaster te worden. In aflevering 1 moest helaas Jan 'Bobo Joe' Werner meteen zijn biezen pakken. Aflevering 2 betekende het einde voor Vincent 'Freekje' Vanloo. Na de proef 'Be Entertaining' volgde een nieuwe challenge in 'Be Cool', waar de kandidaten het hoofd koel moesten houden bij technische problemen in de cast. Dat bleek iets teveel van het goede voor Nils 'Elnilson' Philips en Nichola 'wH1TE' Bauwelinck.

Met z'n vieren zijn ze nog: Liam 'Cha0s' De Cuypere, Omar 'Woong' Van Vynckt, Jasper 'Bobo Jack' De Belder en Mirte 'Moraltis' Horemans. Maar slechts eentje kan er winnen. Wie overleeft de laatste battle en mag zich weldra de nieuwe esportscaster van Proximus Pickx noemen? We vergelijken de kandidaten nog een keer met elkaar.

Moraltis

Moraltis startte als enige vrouw aan deze overlevingsslag. Maar dat ze haar mannetje kon staan, bewees de 23-jarige maar al te goed. Gespecialiseerd in de shooter 'Counter-Strike: Global Offensive' (CS:GO) toonde Moraltis over een mooie bagage aan kennis over het spel te beschikken. Juist dat analytische vermogen bezorgde Moraltis een plaatsje in de finale. Maar is het genoeg om 'Be The Next Caster' te winnen?

Woong

Met Woong kreeg 'Be The Next Caster' iemand over de vloer die over bijzonder veel kennis beschikt over het spel 'League of Legends' (LoL). Maar het jurypanel merkte meteen op dat Woong een beetje rondfladderde als een ongeleid projectiel. Toch verdiende de Antwerpenaar zijn plaatsje in de finale vanwege zijn game knowledge. Van alle deelnemers is zijn progressie misschien wel de meest opmerkelijke. "Ik ga iets speciaals moeten doen in de finale om er bij de eindafrekening bovenuit te steken", merkt Woong wel op. Wij zijn alvast benieuwd!

Bobo Jack

Bobo Jack begon aan 'Be The Next Caster' met zijn goede vriend en co-caster Bobo Joe. Die laatste moest echter toekijken hoe Bobo Jack zich een weg baande richting de finale. Als connaisseur van 'LoL' viel hij op door zijn eigen, rustige en gecontroleerde stijl van casten. Helpt die coole stijl Bobo Jack naar de eindzege? Of ontbreekt het toch aan wat hype bij de Mechelaar? Het laatste oordeel is aan de jury...

Cha0s

Tot slot mag Cha0s nog een keer het beste van zichzelf proberen geven. Net als Moraltis is Cha0s bezeten door 'CS:GO'. Terwijl bijvoorbeeld een Bobo Jack met zijn 27 jaar tot een van de oudere kandidaten behoort, was Cha0s dan weer een van de jonkies met zijn 20 lentes. Maar die jonge leeftijd lijkt de Gentenaar alvast geen parten te spelen. Doorheen de afleveringen kwam hij telkens heel zelfzeker over. Stuwt dat zelfvertrouwen hem naar de zege? We zullen het zien...

Definitief oordeel met Bouba Kalala

In de laatste vuurproef zal Studio Brussel-presentator en gamekenner Bouba Kalala samen met de vaste juryleden Damien Rapoye en Robert Jan Kortooms het finale oordeel mogen vellen. In deze laatste cast mogen de kandidaten opnieuw in duo's een presentatie voor hun rekening nemen: Bobo Jack en Woong in 'LoL', Moraltis en Cha0s in 'CS:GO'. Desalniettemin zullen ze als individu beoordeeld worden. Het volledige plaatje zal moeten kloppen. Zo becommentariëren de twee duo's een wedstrijd waarin er geen sprake zal zijn van technical issues. Hun introductie op the game, het commentaar en de afsluiter zullen allemaal on point moeten zijn.

Wie wordt de primus van de allereerste 'Be The Next Caster' ooit? Ontdek het samen met ons op maandag 14 december vanaf 18 uur op Pickx Live of Pickx.be.

Be the Next Caster!

Bekijk alles
Top